El a promis să închidă granițele Europei pentru migranți dacă Liga câștigă nu numai cel mai mare număr de voturi ale tuturor partidelor din Italia, dar și în Europa. Lui Salvini i s-au alăturat și alți 10 lideri naționaliști, inclusiv Marine Le Pen, și Joerg Meuthen de la Partidul AfD.  Acesta a fost un tur de forță major pentru mișcarea aflată în creștere.  

Au fost zeci de mii de fani care au umplut Piaţa din fața Catedralei Duomo di Santa Maria Nascente, Milano

Steagurile Ligii dar şi steaguri naționale ale altor națiuni au umplut Piaţa. În jur de 2000 de protestatari au mers acolo pentru a perturba bunul mers al mitingului.  În fața Domului, Salvini a denunțat migrațiile necontrolate și a denunțat islamul spunând că abuzează femeile europene şi aşa ceva nu mai tolerează. 

El a spus că Turcia nu va mai face parte din Europa și a respins eticheta extremistă a liderilor care sunt cu el

"În acest loc nu există extremiști. Nu există rasiști. Nu există niciun fascist. Diferența dintre Italia și Europa este că privește spre viitor, vorbind despre viitor … în loc de încercările din trecut ", a spus el. "Este un moment istoric suficient de important pentru a elibera Continentul de ocupația ilegală organizată de Bruxelles de mai mulți ani", a spus Salvini.  

El a acuzat liderii europeni, inclusiv pe cancelarul german Angela Merkel, președintele francez Emmanuel Macron și Președintele Comisiei Europene , Jean-Claude Juncker de trădarea Europei şi de susţinerea imigrației necontrolată".  

"Lupta fundamentală pe care o ducem este un angajament împotriva totalitarismului, a globalizării și a islamismului, la care Uniunea Europeană răspunde afirmativ", a spus Le Pen în aplauzele mulţimii din Piaţă.

 

Te-ar putea interesa și: