Evenimentul Zilei > Social > Mii de timișoreni au sărbătorit în Piața Victoriei desemnarea orașului drept Capitala Culturală a Europei în 2021 I FOTO
Mii de timișoreni au sărbătorit în Piața Victoriei desemnarea orașului drept Capitala Culturală a Europei în 2021 I FOTO

Mii de timișoreni au sărbătorit în Piața Victoriei desemnarea orașului drept Capitala Culturală a Europei în 2021 I FOTO

Mii de timișorenii au venit duminică seara în Piața Operei și au sărbătorit, la două zile după anunțul oficial, faptul că orașul de pe Bega va fi Capitala Culturală a Europei în anul 2021.

”Cred că suntem cu toții extrem de fericiți că iată am ajuns în această ipostază. Poate nu realizăm acum cât de mare a fost victoria de vineri. După părerea mea, după Revoluția din decembrie 89 această dobândire a titlului de capitală culturală europeană reprezintă cel mai important lucru care s-a petrecut în Timișoara, este o victorie de echipă, echipa fiind comunitatea timișorenilor. Un asemenea proiect nu are nicio șansă de reușită dacă nu suntem uniți”, a declarat primarul Nicolae Robu, de pe scena amenajată pentru o serie de concerte la care a fost invitat, din Toronto, Canada, cunoscutul pianist Teo Milea.

Edilul a ținut să le povestească timișorenilor, cu lux de amănunte, cum a fost pentru el ziua de vineri.

”În drum spre Ministerul Culturii, unde era programat să se anunțe câștigătoare competiției am primit unt telefon de la o agenție de presă și mi s-a adresat întrebarea: domnul primar știți același lucru pe care îl știm și noi? Eu am răspuns, eu nu știu nimic, dar ce știți dumneavoastră: Noi știm pe surse că a câștigat Clujul! Le-am zis ca n-am aflat nimic dar mai e puțin până la anunțarea rezultatului și rămânem încrezători. Am ajuns în sală și îmi căutam un loc, apoi l-am văzut pe primarul Clujului care a venit și s-a așezat în primul rând, mi-am zis că precis și dânsul a primit telefonul pe care l-am primit eu și probabil că așa o fi. Am stat ,mai în spate noi toată echipa, n-am fost în vizorul camerelor de luat de vederi și mă gândeam dacă cumva nu sunt lucrurile cunoscute. Am început să mă gândesc la niște repere de discurs pentru că mă așteptam să vină presa la mine din postura ocupanților locului doi și în timp ce eu îmi visam astfel de repere de discurs am auzit anunțul final Timișoara. În acel moment noi eram super tensionați, a fost o încărcătură emoțională mare ”, a mai povestit Nicolae Robu.

”Sunt mai emoționată aici, în Piața Victoriei, decât în fața juriului. Sărbătorim o victorie a noastră, vreau să vă spun că noi cei de aici am crezut întotdeauna în șansele Timișoarei chiar și atunci când ni s-a spus că alte orașe au autuuri mai importante, noi știam forța Timișoarei, știam că are valori europene pe care merită să le arătăm lumii. Vreau să transmit tinerilor că atunci când dorești ceva, crezi în ceva nimic nu e imposibil și cred că e lecția pe care am învățat-o noi cu această echipă pe parcursul a patru ani de pregătire. La final vreau să vă spun că acest titlu am dori să fie un cadou pentru Timișoara și timișoreni, pentru ca să fim mândri că suntem timișoreni, dar mândru nu în sensul arogant ci în sensul cel mai frumos și profund al cuvântului și să fim modești și să ne bucurăm de ceea ce avem și de ceea ce suntem”, spune Simona Neumann, directorul Asociației Timișoara – Capitală Culturală Europeană.

După momentele oficiale pe scena pe care inițial a urcat trupa Phaser, au mai cântat Cargo, Implant pentru refuz și Teo Milea.

Publicat in categoriile: Social
Ne puteți urmări pe Facebook, Telegram sau pe Google News
Accesează: