„Este un dosar care s-a închis, pentru care mi-am asumat soluția de clasare, am motivat-o. Este un dosar care s-a finalizat printr-o clasare pe art.10, litera b, ceea ce înseamnă că fapta nu este prevăzută de legea penală. Infracțiunea de abuz în serviciu a fost raportată la decizia Curții Constituționale și la practica judiciară recentă în cazul abuzului în serviciu, care presupune să ai o încălcare de dispoziții legale din norme primare, iar aici era vorba despre încălcare a unor dispoziții dintr-o hotărâre de guvern și despre un vid legislativ în ceea ce privește funcționarea comisiei de privatizare și monitorizarea privatizării. Acest vid legislativ a fost constatat chiar de către Curtea de Conturi în controlul pe care l-a efectuat.

Pe înțelesul tuturor, nu era o faptă penală pentru că nu aveam încălcări ale unor dispoziții legale dintr-o lege, ci dintr-o hotărâre de guvern. Potrivit deciziei CCR, această faptă nu constituie infracțiune”, a explicat Mihaiela Iorga Moraru, potrivit B1.ro.

În acest dosar se făceau cercetări pentru săvârșirea infracțiunii de înșelăciune, principalul suspect fiind cel care a beneficiat, în 2003, de acțiunile întreprinderii – Omar Hayssam.

El a fost audiat în 2013 la sediul DNA. Dosarul a fost instrumentat de procurorul Mihaiela Iorga Moraru, cea care a și fost revocată anul trecut printr-un ordin al lui Kovesi. Moraru și-a recâștigat postul în instanță și a acuzat un război între ea și șefa DNA, mai scrie sursa citată.