Mihai Tudose atacat dur de George Simion. Lista pentru europarlamentare dezgroapă amintiri

Mihai Tudose atacat dur de George Simion. Lista pentru europarlamentare dezgroapă amintiri George Simion. Sursa foto: Razvan ValcaneantuEEC

Mihai Tudose atacat dur de George Simion, după ce în spațiul public a apărut informația că Tudose va deschide lista pentru alegerile europarlamentare. Liderul AUR s-a dezlănțuit la adresa propunerii PSD.

Mihai Tudose atacat dur de George Simion după ce s-a aflat că acesta este luat în calcul să deschidă lista PSD pentru europarlamentare, listă, care se pare, va fi lansată cu ocazia Congresului PES care urmează să se desfăşoare la Bucureşti.

George Simion a taxat în termeni duri intenția PSD, încă neconfirmată, de a îl propune candidat pe Mihai Tudose : "Trimit moși libidinoși care hărțuiesc sexual consiliere prin Parlamentul European!".

Nici USR nu a scăpat de atacurile lui George Simion dezlănțuit împotriva celorlalte partide și a reprezentanților acestora.

Ne puteți urmări și pe Google News

"Știți ce trimit ei în Parlamentul European? Moși libidinoși care hărțuiesc sexual consiliere prin Parlamentul European. Este nr. 1 pe lista PSD-ului cel de care vă spun. URS-iștii hărțuiesc sexual bărbați pe acolo. Este bătaie de joc la adresa românilor de 33 de ani", a tunat liderul AUR George Simion, după anunțul președintelui PSD.

Mihai Tudose atacat dur de George Simion, îl acuză de harțuire sexuală

George Simion în atacul la Mihai Tudose, face referire la un eveniment prezentat într-un amplu reportaj realizat de jurnaliștii de la Europa Liberă.

Povestea Florinei, asistenta parlamentară hărțuită în 2019 de către un eurodeputat român, a fost publicată, în iunie, de Europa Liberă. Presa a dezvăluit, ulterior, că europarlamentarul în cauză ar fi Mihai Tudose.

Florina a căpătat o reputație bună între colegii de la Bruxelles, dar după alegerile din 2019 voia să treacă la următoarea etapă. În vara lui 2019 a primit însă un telefon de la un proaspăt ales, recomandat de o cunoștință, care i-a oferit un post ca asistent. Florina l-a refuzat. Bărbatul a insistat.

„M-a sunat să-mi propună un job, n-am avut un sentiment bun legat de el, așa că l-am refuzat. A doua oară mi-a spus ‘câți bani vrei, știu că ești bună la ce faci’... l-am refuzat frumos. A treia oară, mi-a spus ‘eu nu sunt oricine, spune-mi câți bani vrei’. Într-un final, am acceptat. După ce am început să lucrăm, mi-a zis că el nu lucrează cu femei urâte și că mă știa că sunt frumoasă”, povestește Florina.

Ajuns în Bruxelles, era dependent de ea, pentru că ea avea experiența, conexiunile și vorbea engleza și franceza. Într-un fel, o respecta.

A încercat s-o acapareze, la început. Eurodeputatul i-a oferit o carieră unde vrea ea, lucru pe care Florina l-a refuzat insistent. I-a spus că vrea să-i cumpere o mașină de lux, pe care ea a refuzat-o. I-a dat un telefon sigilat, insistând să vorbească doar de pe el. A încercat s-o convingă să se mute în același bloc cu el.

„Am insistat că viața mea personală e viața mea personală. Că, ‘hai să mâncăm la prânz, seara împreună, să vizităm nu știu ce orașe, să jucăm șah seara’. Nu, nu vreau, pe mine m-ai angajat să-ți fac discursuri, muncă legislativă, nu sunt damă de companie”, explică Florina. Vezi tot articolul pe Europa Liberă

Imediat după dezvăluirile făcute de Europa Liberă despre cazurile de hărțuire și abuz de putere în Parlamentul European, G4Media a scris că eurodeputatul acuzat de hărțuirea asistentei sale în 2019 ar fi Mihai Tudose.

Mihai Tudose a răspuns atunci: „E o poveste despre ce și-a imaginat ea”

Astfel, într-un răspuns pentru Europa Liberă, eurodeputatul Mihai Tudose a răspuns că vede declarațiile fostei sale asistente drept minciuni. Practic a confirmat că ”Florentina” a fost într-adevăr angajată la cabinetul sau de europarlamentar.

„Nu ea a plecat, ci eu am dat-o afară”, răspunde europarlamentarul.

El o acuză că făcea lucruri neregulamentare cu dreptul său de semnătură, printre care că ar fi umflat cheltuieli sau desfășurat activități ilegale de lobby.

„E o fărâmă de adevăr și de aici ies minciuni. E o poveste plină de frustrări și ce și-o fi imaginat ea că e bine să se întâmple”, spune Tudose.

„Nu toată lumea care pare victimă, e victimă. Poate să fie și agresorul. Pentru ea, e o poveste interesantă despre de ce nu mai lucrează la Parlamentul European”, consideră europarlamentarul.

Concluzia Comisiei de Anchetă a Bruxellului: relația este compromisă

Toată povestea s-a terminat fără o concluzie. Astfel, cum relata un articol scris de evz.ro, o comisie de anchetă alcătuită din reprezentanți ai aparatului de lucru, nu din europarlamentari, a tras atunci următoarea concluzie, sub semnătura lui Amparo Rueda Bueso, șefa biroului de asistenți parlamentari din cadrul Secretariatului General:

“Întrucât încrederea este baza unei relații de colaborare între un membru al parlamentului și asistenții parlamentari, având capacitatea de executare accelerată a garanțiilor extrajudiciare (AECE) am decis analizând elementele concrete și dovezile care ne-au fost puse la dispoziție (adică documentele presupus falsificate n.n.), să punem capăt contractului (n.n. Florinei) în concordanță cu articolul 139 din CEOS, pe motivul că această relație de încredere este compromisă ca urmare o unor dificultăți de comunicare.”

Decizia: Trei luni preaviz și contractul încetează, cu toate privilegiile lui

Marcel Ciolacu despre lista candidaților PSD pentru alegerile europarlamentare

Răspunsul oferit de Președintele PSD, întrebat dacă se discută în acest moment, în cadrul partidului, despre lansarea listei de candidați pentru alegerile europarlamantare și dacă e posibil ca Mihai Tudose să deschidă această listă:

„Orice coleg poate să deschidă această listă, mai ales dintre cei care în acest moment sunt europarlamentari.  Nu văd o soluție rea ca Mihai Tudose să deschidă lista, dar PSD cu toate relele lui după 7 ianuarie împreună cu secretarul general, cu prim-vicepreședinții și vicepreședinții vom avea întâlniri în fiecare regiune. Nu este o listă a lui Marcel Ciolacu, este lista PSD. Fiecare regiune trebuie să se regăsească cu cel puțin o persoană propusă în zona eligibilă, pentru că altfel își pierde partidul de ce să lupte, ceea ce mi se pare corect. (…) Lista va fi lansată odată cu Congresul PES la București”, a declarat Marcel Ciolacu.

Și lista primilor 10 candidați propuși de AUR pe locuri eligibile este controversată

Pe lista AUR se regăsesc nume de personalități controversate pe scena politică și socială din România care promovează ideile anti-sistem ale partidului. Printre candidații eligibili se regăsesc membri fondatori ai Coaliției pentru Familie, sponsori ai partidului, politicieni susținuți în trecut de Dan Voiculescu dar și avocați și sociologi antivacciniști, naționaliști, anti-lgbt-iști.

Lista este deschisă de Claudiu Târziu, senator de București și președinte al Consiliului Naţional de Conducere al AUR. De profesie avocat, Târziu a fost unul dintre membrii Consiliului Național de Coordonare al Coaliției pentru Familie și co-președinte al partidului.

Pe locul doi este Mugur Mihăescu, fost actor cunoscut pentru rolurile „Garcea” și „Leana” din seria „Vacanța Mare”, în prezent om de afaceri. S-a înscris in AUR in 2022 si candidează la europarlamentare pe un loc eligibil.

Pe locul trei este Georgiana Maria Teodorescu. De profesie avocat s-a înscris în AUR în mai 2023. Teodorescu este lector universitar în cadrul Facultăţii de Drept a Universităţii Titu Maiorescu și avocat de drept penal, autor de lucrări juridice în dreptul penal şi dreptul procesual penal.

Ramona Ioana Bruynseel s-a înscris în AUR anul acesta

Fosta candidată la președinția României din partea partidului înființat de Dan Voiculescu (PPUSL), Ramona Ioana Bruynseel s-a înscris în AUR anul acesta și candidează pe un loc patru eligibil pentru mandat de deputat.

Avram Fițiu, în prezent membru AUR și candidat la europarlamentare, a fost secretar de stat în guvernul condus de Ludovic Orban. Este profesor dr. conf. în cadrul Universităţii de Ştiinţe Agricole şi Medicină Veterinară din Cluj Napoca.

Sociologul Radu Baltasiu este profesor în cadrul Universității București în cadrul Facultății de Sociologie și Asistență Socială, director al Centrului European pentru Studii în Probleme Etnice al Academiei Române (din 2007). Acesta a primit Premiul Academiei Române în sociologie „Dimitrie Gusti”.

Pe locul șapte pe lista AUR este avocatul baptist în materie de lobby anti-LGBT, Peter Costea . El profesează și trăiește în Texas de zeci de ani și este unul „dintre părinţii spirituali” ai Coaliţiei pentru Familie.

Pe opt este Cristian Terheș în prezent europarlamentar și membru AUR. Acesta s-a facut remarcat prin opoziția s-a privind încălcarea drepturilor fundamentale ale omului și contractelor netransparente semnate la nivelul Uniunii Europene în timpul pandemiei.

Avocatul Gheorghe Pipera este al nouălea pe listă. El este co-autor al legii dării în plată și fost consilier onorific al premierului Mihai Tudose în 2017. De asemenea, Pipera s-a făcut remarcat în timpul pandemiei pentru opiniile sale anti-vaccin.

Șerban Dimitrie Sturdza este o personalitate controversată care deține din 2016 funcția de consul onorific al Macedoniei la Constanța. Acesta este stră-strănepot al lui Mihail Sturdza, domnitorul Moldovei și este cunoscut pentru discursurile anti-europeane.