Evenimentul Zilei > Politica > Mihai Șora, băgat în ceață la secția de votare. Mesajul pe care nu l-a înțeles filosoful
Mihai Șora, băgat în ceață la secția de votare. Mesajul pe care nu l-a înțeles filosoful

Mihai Șora, băgat în ceață la secția de votare. Mesajul pe care nu l-a înțeles filosoful

A povestit pe Facebook experiența avută, astăzi, la urne.

A fost să voteze încă din zorii zilei și a postat pe contul de Facebook un mesaj în care a povestit ce dialog a avut cu un reprezentant al secției de votare. Mihai Șora va împlini 104 la data de 7 noiembrie.

„Unde poate fi văzut, în toată splendoarea lui albastră, rotocolul cu douăzeci-douăzeci-lî-mare-de-tipar. P.S. Iar domnul cu ștampila a zis: „Sperăm să vă vedem și la următoarele alegeri, domnule Șora!” Eu am crezut – cum e și firesc – că se referea la următoarele alegeri locale, dar (cred că) era vorba (doar) de parlamentare”, a mai scris Șora pe rețeaua de socializare, acolo unde a postat și o poză cu autocolantul pus la secție pe cartea de identitate.

În primăvara acestui an, în plină pandemie, pe 24 martie, soţia sa, Luiza Şora, a publicat un mesaj pe pagina de Facebook, în care spunea:  „Pozitivi, amândoi. Şi doar Dumnezeu, în mare mila Sa”. Mulți internauți au înțeles că Luiza și Mihai Șora s-au infectat cu coronavirus.

Au urmat o pauză de trei luni, în care despre Mihai Șora nu s-a mai știut nimic. În luna iunie, filosoful a revenit cu un mesaj în care amintea despre Winston Churchill și Charles de Gaulle.

„Iar, la un moment dat, s-a auzit: „LIBRE“.

Era într-o zi de marți, după știrile de la ora 18. BBC anunțase deja, pentru seara aceea, discursul lui Churchill, încât toată echipa tehnică din studio era concentrată pe intervenția acestuia. Deloc surprinzător, așadar, că nimănui nu i-a trecut prin minte atunci, în apăsătoarea atmosferă de la Londra, să înregistreze și Apelul unui general de brigadă francez, adresat poporului său. (…)”, scria Șora.

În 2018, el a primit titlul de Cetățean de Onoare al Capitalei, la propunerea celor de la USR. A fost prins într-un scandal uriaș, după ce au apărut informații că a fost un apropiat al Annei Pauker, lider important comunist.