Evenimentul Zilei > Politica > Mihai Răzvan Ungureanu: Nu e o grabă să preluăm guvernarea acum
Mihai Răzvan Ungureanu: Nu e o grabă să preluăm guvernarea acum

Mihai Răzvan Ungureanu: Nu e o grabă să preluăm guvernarea acum

Prim-vicepreşedintele PNL, Mihai Răzvan Ungureanu, a declarat marţi seară că pentru PNL preluarea guvernării acum nu este o grabă şi că una din prorităţile partidului o reprezintă pregătirea candidaţilor pentru viitoarele alegeri locale şi parlamentare.

Invitat marţi seară la B1 TV, Mihai Răzvan Ungureanu a vorbit şi despre preşedintele ales, Klaus Iohannis, despre care spune că este politicianul cu cea mai mare cotă de încredere.

”Sondajele de după victorie sunt nectarul zeilor, care te binedispune dar îți poate lua și mințile. Cota de încredere a lui Klaus Iohannis este atât de ridicată este urmare a victoriei din 16 noiembrie. Marele PNL se află acum și în preferințele electoratului. PNL are nevoie de o concentrare continuă pe ce înseamnă resursa umană proprie în vederea unei viitoare, eventuale preluări a guvernării. În momentul în care personalități ale partidului se află sub cota celor 30% pe care, teoretic ar trebui să îi aibă PNL, și vorbesc aici de rezultatele din primul tur, își pui întrebarea dacă îți valorifici cum trebui motoarele de încredere și dacă ești capabil, pe seama resursei umane pe care o ai, să generezi în continuare încredere”, a spus Ungureanu, la B1 TV.

În ceea ce priveşte strategia liberalilor în viitor, prim-vicepreşedintele PNL a spus că anul 2015 va fi unul la fel de provocator şi de greu ca 2014.

”Eu cred că primul lucrul pe care PNL trebuie să îl facă în acest moment este să se gândească în mod accentuat la două lucruri: consolidarea internă a fuziunii și realizarea cu înțelepciune, cu tact, dar și cu viziune a structurilor esențiale pentru un partid mare, capabil să țină piept jumătății de stânga a spectrului politic. Nu se poate face peste noapte. Nu e un proces simplu", a spus Ungureanu.

"În al doilea rând, partidul trebuie să se concentreze pe resursa umană, pe viziune, pe criteriile unui viitor proiect de țară, pregătirea preluării guvernării – când va fi cazul, că nu e o grabă să priei guvernarea acum – pregătirea garniturilor de oameni capabili să își asume candidaturi la alegerile locale și garnitura de viitori candidați pentru Parlamentul României.”, a continuat prim-vicepreşedintele PNL.

”Toate acestea fac din anul 2015 un an extraordinar de încărcat, foarte provocator politic. Un an cu nimic mai ușor decât 2014", a mai spus Ungureanu.