Mihai Chirică agită apele în PNL. Banner împotriva primarului din Iași afișat de liberalii din Moldova

Mihai Chirică agită apele în PNL. Banner împotriva primarului din Iași afișat de liberalii din Moldova

Vestea că Mihai Chirică va intra în PNL nu a fost primită cu entuziasm de toți liberalii.

La Iași este agitație mare de când edilul orașului, ales în funcție din partea PSD, a anunțat că schimbă macazul politic și va candida ca liberal la următoarele alegeri. „Transferul” lui Mihai Chirică agită apele în PNL mai tare decât anticipa președintele partidului, Ludovic Orban!

Miercuri dimineață, în fața sediului PNL Iași, pe un banner uriaș trona scris mesajul „Chirică, nu ești binevenit în PNL”. Protestatarii își exprimă, astfel, nemulțumirea față de acceptarea în partid a unui fost pesedist de frunte.

Nu mai departe de luni, Răzvan Timofciuc, consilier local din partea PNL, îl critica pe Ludovic Orban pentru interesul manifestat în jurul personajului Mihai Chirică. Timofciuc a scris pe Facebook că și-ar fi dorit ca liderul PNL să-i fi apărat pe consilierii liberali care de la început nu au fost de acord cu venirea în partid a ex-PSD-istului Chirică.

Ne puteți urmări și pe Google News

Și Alexandru Muraru, prim-vicepreședinte PNL Iași și fratele consilierului prezidențial Andrei Muraru, s-a dezis de conducerea liberală. În opinia lui Murari, cooptarea în partid a primarului Mihai Chirică ar fi „o eroare politică majoră”, asta și din cauza numeroaselor scandaluri imobiliare și financiare în care este implicat edilul din Iași, inculpat într-un dosar penal aflat pe rolul Parchetului Iași.