Evenimentul Zilei > Monden > Fotografie unicat cu Mihaela Rădulescu în timpul Revoluției din 1989. Legenda teribilă din spatele pozei
Fotografie unicat cu Mihaela Rădulescu în timpul Revoluției din 1989. Legenda teribilă din spatele pozei

Fotografie unicat cu Mihaela Rădulescu în timpul Revoluției din 1989. Legenda teribilă din spatele pozei

Mihaela Rădulescu apare într-o fotografie, din timpul Revoluției, alături de mai mulți tineri. Imaginea, publicată în presă patru ani mai târziu are în spate o legendă teribilă.

Despre vedeta de televiziune Mihaela Rădulescu se știe că a participat activ la Revoluția din 1989, la București. Aceasta s-a aflat în mijlocul evenimentelor din decembrie 1989, iar acum a apărut și fotografia care confirmă prezența ei pe tancuri.

Fotografia a fost publicată, după câțiva ani, în 1994, într-o ediție a cotidianului România Liberă, de unde a fost preluată de revista Unica. Imaginea ilustra un articol conform căruia, dintre tinerii care apăreau acolo, la vremea respectică mai trăiau doar doi. Iar unul dintre supraviețuitori este Mihaela Rădulescu.

Foarte tânără, îmbrăcată într-o jachetă de fâș, în vogă în acea perioadă, Mihaela Rădulescu apare într-un colț al imaginii, este tunsă scurt, cu părul blond.

sursa foto. Unica

Înarmată la intrarea în CC

Într-un interviu în care a rememorat acele zile, Mihaela Rădulescu a povestit cum a văzut Revoluția. Ea a povestit că a primit o armă. un pistol, pe care însă, nu a apucat să-l folosească. Deși știa să tragă cu o armă, ea a preferat să-l predea autorităților, când lucrurile s-au liniștit.

,,Pistolul, căci bănuiesc că vă interesează cel mai mult, e un TT rusesc, pe care l-am primit «obligat-forţat» la intrarea în CC. Măcar eu aveam habar de utilizarea unei arme, făceam tir pe vremea aceea, la Poligonul Tunari. N-am tras nici un foc. Aşa cum l-am primit (adică încărcat – n. red.), aşa l-am predat, aproape rugându-mă de unii să-mi ia arma (nu voiam să plec cu ea acasă, aşa cum, din păcate, au făcut destui atunci).

Nu m-am luat niciodată în serios în rol de « revoluţionară», nu mi-am cerut drepturi, nu am fost activă în nicio organizaţie de profil. Aveam 20 de ani şi trăiam o aventură… pe viaţă şi pe moarte, cu mintea (şi freza) de atunci”, povestea Mihaela Rădulescu, în 2011, pentru ziarul Ring.

Sursa foto. EVZ

Secretară la Guvernul României

Ulterior, după instalarea noii puteri, democratice, Mihaela Rădulescu a fost angajată să lucreze chiar la Guvernul României, ca secretară.

„Eram disperată de plăcere, lucram la Guvern, aveam deja banii mei. Îmi făcusem și carte de vizită și scria pe ea Guvernul României. Mi se părea că sunt cea mai grozavă. Primele planuri concrete despre viață mi le-am făcut atunci. Voiam să intru în diplomație. Mă și vedeam ambasadoare. Atât puteam să judec atunci despre diplomație”, a povestit, într-un alt interviu, vedeta, pentru Revista Unica, în 2003.

A petrecut o perioadă în Guvern, conform propriilor spuse, însă a renunțat la slujba de secretară deoarece nu i se părea interesantă. Ba dimpotrivă foarte plictisitoare pentru o tânără de 20 de ani care tocmai trecuse prin focul Revoluției.