Evenimentul Zilei > Justitie > Dosarul procuroarei Mihaela Iorga Moraru a fost ÎNTORS la DNA
Dosarul procuroarei Mihaela Iorga Moraru a fost  ÎNTORS  la DNA

Dosarul procuroarei Mihaela Iorga Moraru a fost ÎNTORS la DNA

Încă un dosar a fost trimis înapoi la DNA. În urma deciziei ÎCCJ, aflăm că dosarul Mihaelei Iorga Moraru se întoarce la DNA, magistrații respingând rechizitoriul pe motiv că nu există nicio probă.

Săptămâna viitoare, Laura Codruța Kovesi va fi citată în dosarul în care Mihaela Iorga Moraru îi cere daune de 10.000 de euro. Prin urmare, decizia de astăzi este cu atât mai dură pentru procuroarea-șefă a DNA, informează dcnews

Precizăm faptul că în luna noiembrie a anului trecut, Mihaiela Moraru Iorga a acţionat-o în judecată pe Laura Codruţa Kovesi, căreia îi cere despăgubiri de 10.000 mii de euro pentru perioada de după revocarea din DNA.

Motivele pentru care Mihaela Iorga Moraru a fost trimisă în judecată de către DNA

Potrivit procurorilor DNA, Mihaiela Iorga "a desfășurat activități de anchetă în afara unui cadru legal, în paralel cu urmărirea penală derulată de procurorii D.I.I.C.O.T. – Serviciul Teritorial Ploiești, legal învestiți cu exercitarea acțiunii penale împotriva persoanei respective". Concret, "procurorul Moraru Iorga Mihaiela a purtat cu inculpatul, la vremea respectivă urmărit internațional, mai multe discuții informale în cadrul cărora, printre altele, i-a transmis acestuia „aibă un pic de răbdare că lucrurile nu se rezolvă peste noapte". Același gen de discuții au fost purtate și cu intermediari ai aceleiași persoane, în biroul său din sediul Direcției Naționale Anticorupție, pentru a stabili modalitatea în care poate fi ajutată".