Cum să nu te îngrași în timpul sărbătorilor de iarnă. Merită încercat acest truc

Cum să nu te îngrași în timpul sărbătorilor de iarnă. Merită încercat acest truc Sursa foto: arhiva EVZ

Cei care nu vor să se îngrașe de Crăciun și de Revelion pot să încerce un truc simplu. Medicii nutriționiști au spus că există posibilitatea să mănânci ce dorești fără să pui kilograme în plus.

Mihaela Bilic a declarat că mâncarea de Crăciun și de Revelion este extrem de gustoasă, dar și foarte calorică. Medicii nutriționiști ne-au oferit o serie de sfaturi pentru a nu ne îngrășa în perioada sărbătorilor. Ca să eviți supraalimentarea la o petrecere sau la vizita cuiva de sărbători, poți opta pentru o gustare sățioasă acasă, în prealabil cu câteva ore.

Mâncarea de Crăciun, extrem de calorică

O altă soluție este să te alimentezi încet, savurând fiecare mușcătură, astfel încât digestia să se desfășoare într-un ritm lent, ușor , care nu îți va crea o stare de disconfort. La masă nu încerca să guști din ceea ce știi că nu îți face bine. Este indicat să nu faci excese și să te gândești la câte calorii ai mâncat în ziua respectivă.

„Toate preparatele tradiționale sunt delicioase, n-ar trebui să ne lipsească nimic de pe masa de sărbători. Însă cuvântul delicios și dietetic nu au ce căuta în aceeași propoziție. Grăsimea, zahărul și făinoasele ne dau stare de bine, iar pentru siluetă singura soluție este cantitatea. O porție mică ne păzește de kilogramele în plus. Puțin și bun, ăsta să vă fie obiectivul”, a spus nutriționista Mihaela Bilic.

Ne puteți urmări și pe Google News
Crăciun

Cum să nu te îngrași de Crăciun și Revelion. Merită încercat acest truc.Sursa foto: EVZ

Ce sfaturi ne dă Mihaela Bilic

Nutriționista ne-a ma recomandat să dregesăm piftia, să nu puntem multă maioneză în salata de boef sau prea mult ulei în sarmale.

„Mâncăm din toate, dar nu tot! Și mai ales: nu totul la o singură masă! De la Crăciun până la Anul Nou avem o săptămână în care ne putem face toate poftele, nu vă grăbiți. Degresați piftia, nu puneți multă maioneză în salata de boeuf și nici ulei în sarmale. Cât despre friptură, evitați bucățile prea împănate și mâncați-o cu murături sau salată, ajută la slăbit”, a mai spus aceasta.

Mare atenție la cozonac

Mihaela Bilic a mai declarat că nu este bine să mâncâm cozonac cald sau fierbinte. Asta din cauză că drojdia poate fermenta și ne creează aciditate în stomac, respectiv o senzație acută de arsură. Ea a spus că gospodinele nu trebuie să pună prea multă umplutură, dacă nu vor să se îngrașe.

„Poate provoca arsuri și indigestie, mai ales dacă e mâncat cald, proaspăt scos din cuptor. Asteptați pâna a doua zi (dacă rezistați), la 24 ore drojdiile își termină fermentația și nu mai dă arsuri.

Tot prost cade și dacă nu e bine crescut/bine copt, nu pentru că gospodina ar fi de vină, ci pentru că îți trebuie un cuptor tare bun, care să coacă domol, pe îndelete, fără să ardă – coptul e câteodată mai important decât compoziția/aluatul.Fiți blânzi și la capitolul umplutură, din cauza nucii cu zahăr putem dubla valoarea energetică, de aceea panettone (care e doar cocă simplă cu stafide) are sub 300cal”, explică dr. Mihaela Bilic pe Instagram.