Evenimentul Zilei > Actualitate > Migranți kosovari prinși la frontieră. Unde încercau să ajungă
Migranți kosovari prinși la frontieră. Unde încercau să ajungă

Migranți kosovari prinși la frontieră. Unde încercau să ajungă

Trei cetăţeni din Kosovo au fost opriţi noaptea trecută la frontiera de sud-vest. Aceștia au încercat să intre ilegal în România din Serbia, pe jos, pe la frontiera verde.

Poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Lunga – I.T.P.F. Timişoara, în cooperare cu jandarmi din cadrul Inspectoratului Judeţean de Jandarmi Timiş, au depistat trei persoane care se deplasau pe jos, dinspre Serbia spre România, în apropierea localităţii Comloşu Mic, judeţul Timiş. Bărbații nu deţineau documente de identitate asupra lor. Din primele cercetări s-a stabilit că aveau vârste cuprinse între 22 şi 32 de ani. Aceştia au declarat că s-au deplasat pe jos, pe câmp, din Serbia, cu intenţia de a ajunge în ţări din vestul Europei.

În cauză se efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de trecere frauduloasă a frontierei de stat, cei trei bărbaţi urmând să fie predaţi unei echipe operative din cadrul Serviciului Pentru Imigrări Timiş, pentru luarea măsurilor legale ce se impun. Totodată, au fost anunţate autorităţile de frontieră sârbe, în vederea cercetării în comun a evenimentului şi punerii în aplicare a acordului de readmisie.