Evenimentul Zilei > International > MEXIC. Povestea celor 43 de studenți RĂPIȚI, UCIȘI, incinerați și aruncați în râu, după ce au fost confundați cu o grupare criminală rivală
MEXIC. Povestea celor 43 de studenți RĂPIȚI, UCIȘI, incinerați și aruncați în râu, după ce au fost confundați cu o grupare criminală rivală

MEXIC. Povestea celor 43 de studenți RĂPIȚI, UCIȘI, incinerați și aruncați în râu, după ce au fost confundați cu o grupare criminală rivală

Autoritățile mexicane anchetează dispariția și uciderea a 43 de studenți, confundați de către asasini cu o grupare criminală rivală, scrie CNN.

Polițiștii și procurorii au anunțat că au arestat 99 de suspecți în acest caz.

Procurorul-șef al Mexicului, Jesus Murillo Karam, a declarat, ieri, într-o conferință de presă, că „există date juridice clare că cei 43 de studenți, care au dispărut în urmă cu patru luni, în statul mexican Guerrero, au fost uciși”.

Murillo Karam a spus că autoritățile au obținut sute de mărturii, confesiuni și dovezi. „Aceste elemente, precum și altele obținute în timpul anchetei, ne permit să facem o analizăm referitoare la cauzele logice și, fără nicio îndoială, putem trage concluzia că studenții de la Colegiul Pedagogic au fost răpiți, uciși, incinerați și aruncați în Râul San Juan, în această ordine a întâmplărilor”, a spus Karam.

În ceea ce privește motivele pentru care aceștia au fost omorâți, Tomas Zeron de Lucio, șeful Agenției de Investigații Criminale din Mexic, a precizat că este un caz de identificare greșită a identității lor.

Cu alte cuvinte, un grup criminal, acuzat de execuția tinerilor, a crezut că aceștia aparțin unei bande rivale, care operează în orașul Iguala, unde au fost văzuți, pentru ultima oară. studenții.

„Putem concluziona că motivația era aceea că studenții au fost confundați cu membrii unei organizații infracționale rivale, care operează în zonă. Acesta a fost motivul pentru care ei au fost răpiți, inițial, apoi omorâți”, a spus Zeron.

Fostul primar al orașului Iguala, Jose Luis Abarca, a fost acuzat în acest caz și așteaptă procesul, fiind inculpat pentru că ar fi fost creierul acestei operațiuni de executare a celor 43 de tineri.

Autoritățile spun că el dorise să îi oprească pe studenți să „deranjeze” un eveniment organizat de soția sa, în noaptea în care au fost răpiți. Se presupune că studenții au fost capturați de poliția din Iguala și dați pe mâna unei bande mafiote.

Nu există dovezi că Abarca ar fi vrut ca toți să fie asasinați, spun autoritățile, dar infractorii i-au confundat cu membri ai unei organizații concurente și au trecut la executarea lor.

 

Publicat in categoriile: International
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: