„Metrorex este în situaţia în care proiectul de lege în regim de urgenţă a fost depus pentru Magistrala 6 Gara de Nord – Otopeni. Dacă s-ar aproba în iunie avem toţi banii necesari alocaţi şi cu începere a lucrărilor. Cu aceasta, Bucureştiul va deveni, cu siguranţă, capitala cu cea mai bine structurată reţea de metrou din Europa", a mai spus Rus, citat de Agerpres. 

Master Planul, aprobat până la finele lunii

În ceea ce priveşte Master Planul pe transport, el a precizat că rigorile impuse de Comisia Europeană vor trebui respectate de oricine vine la putere în România. 

"Dat fiind faptul că acest master plan nu este al PSD, este al României, în mod normal ar trebui să-l susţină toată lumea. Câtă vreme el va fi aprobat de Comisia Europeană este semn că s-au respectat rigorile impuse de Comisie, rigori pe care va trebui să le respecte şi PNL dacă vine la putere şi noi. Nu avem un litigiu aici, decât discuţii de piaţă, de vânzători de zarzavaturi", a mai afirmat ministrul Transporturilor. 

Potrivit ministrului de resort, Master Planul de transport ar putea fi aprobat de către Comisia Europeană până la finalul lunii mai. 

Varianta revizuită a Master Planului General de Transport transmisă Comisiei Europene prevede realizarea a peste 1.300 de kilometri de autostradă, în valoare de 13,739 miliarde de euro, a informat, săptămâna trecută, Ministerul Transporturilor.