Metode mai puțin cunoscute pentru sesiuni de cumpărături eficiente - Cum să nu mai golești cardul la supermarket

Metode mai puțin cunoscute pentru sesiuni de cumpărături eficiente - Cum să nu mai golești cardul la supermarket

Am observat cu toții cum în ultimul timp inflația este la cer, prețurile mai au puțin și depășesc orice record, iar cetățenii obișnuiți sunt cei care suferă. Ar fi minunat dacă am avea o baghetă magică cu care să rezolvăm rapid problemele economice, dar acest vis nu va putea fi îndeplinit curând. În schimb, trebuie să luăm problema în propriile mâini și să ne organizăm bugetul în așa fel încât să ne păstrăm aceeași calitate a vieții, cu bani mai puțini.

Există câteva strategii pe care le putem pune în practică chiar de mâine: 

 

  1. Profită de ofertele lunare de la supermarket

 

Ne puteți urmări și pe Google News

Știm deja că supermarketurile au, în general, prețuri mai mici decât magazinele de la parterul blocului. Nu doar că ar fi mai bine să ne facem cumpărăturile periodice la cel mai apropiat magazin de tip supermarket, dar planificarea acestora trebuie să presupună și consultarea cataloagelor cu oferte. Fie că alegeți să citiți catalogul în format fizic, fie că preferați, de exemplu, un catalog lidl online, dacă veți crea lista de cumpărături utilizând acest mic truc veți observa cum cheltuielile pe mâncare vor scădea dramatic în fiecare săptămână. 

 

2.Nu mergeți la supermarket fără o listă de cumpărături bine stabilită

 

Atunci când mergem la supermaket „în plimbare” vom cădea plasă în strategia de marketing pe care se bazează procesul de vânzare în aceste magazine: tentația de a pune în coș orice produs ne face cu ochiul. Culorile și imaginile sugestive ne stimulează mintea și ne fac să vrem să achiziționăm alimente care mai de care mai apetisante. 

 

De cele mai multe sfârșim prin a cumpăra o mulțime de gustări, snacks-uri și dulciuri care nu pot fi considerate o masă în sine. Lista de cumpărături ne salvează de aceste tentații, ajutându-ne să ne concentrăm pe alimentele cu adevărat utile. Bineînțeles, putem adăuga pe listă și gustările preferate!

 

3. Cumpără produse marcă proprie

 

Produsele marcă proprie au început să fie din ce în ce mai populare în toate supermarketurile deoarece oferă clienților aceeași calitate, la prețuri mai mici. Cum poziția pe raft depinde de prețul plătit de compania producătoare, produsele marcă proprie sunt localizate, de obicei, pe rafturile de jos. Căutați cu privirea aceste rafturi și profitați de prețuri mai mici fără a face rabat de la calitate. 

Atunci când oferta este prea bună pentru a fi ignorată, poți utiliza produsele marcă proprie pentru a găti rețete ușor de stocat pe termen lung. Apelează la congelator sau alte strategii de conservare și vei avea alimente la îndemână timp îndelungat. 

 

4. Raftul cu reduceri - cel mai bun prieten

 

Fiecare excursie la supermarket trebuie să treacă pe lângă raftul (sau rafturile) cu reduceri masive. Puteți găsi alimente din game variate, cum ar fi mezelurile, carmangeria, lactatele sau produsele de panificație. Multe supermarketuri oferă, la sfârșitul programului, reduceri de până la 50% la produsele de panificație care nu s-au vândut în timpul zilei. 

 

Chiar dacă aceste alimente sunt aproape de termenul limită de valabilitate, dacă vă planificați meniul zilnic în jurul ingredientelor găsite la acest raft veți reuși să gătiți mese bogate nutrițional cu bani mai puțini. Căutați online rețete ușor de preparat cu ingredientele pe care le-ați achiziționat în ziua respectivă. Resursele sunt nelimitate: filmulețe pe Youtube, bloguri de cooking sau site-uri cu rețete. 

 

5. Profită de ofertele tip cashback, cupoane cu reduceri, puncte bonus sau produse gratuite 

 

Aplicațiile supermarketurilor oferă clienților fideli oferte avantajoase. Instalarea aplicației dedicate este un proces ușor și gratuit, iar prin crearea unui cont veți avea acces la oferte, concursuri și puncte de fidelitate. Mai mult, majoritatea aplicațiilor dedicate vă permit să vizualizați catalogul cu oferte chiar pe telefon. Unele supermaketuri recompensează clienții fideli cu produse gratuite în urma vizitelor succesive sau condiționat de o anumită sumă de bani cheltuită la ei într-o perioadă de timp prestabilită. 

Profită de ofertele magazinelor și apelează la raftul de reduceri oricât de des poți. Mai mult, încearcă să nu mergi la cumpărături cu stomacul gol. Dacă alegi să faci cumpărăturile după masa de prânz sau cină, șansele de a cheltui bani pe alimente nesănătoase și inutile sunt mai mari. Cu doar câteva strategii ușor de implementat îți poți scădea cheltuielile lunare pentru alimente cu până la 30%.