Metodă sigură de fentat Fiscul, pentru băiatul cu pizza

Metodă sigură de fentat Fiscul, pentru băiatul cu pizza

Am încredere mai mare în IRS decât în Fisc. Mi-ar plăcea să fie și în România ca în SUA, unde spui băiatului cu pizza "keep the change" și nu iei bon. Dar, în SUA, țara în care IRS i-a dat de cap și lui Al Capone, marile averi și afaceri sunt controlate la sânge. Spre deosebire de România unde, dacă n-ar fi DNA și DIICOT n-am fi aflat vreodată de o mare fraudă cu taxe și impozite.

Discuțiile recente despre bonul pe care trebuie să îl dea băiatul cu pizza au demonstrat cât de absurdă e impozitatea, cu orice preț, a bacșișului. (A propos, restul lăsat la casele de marcat din supermarket, cei 30 sau 50 de bani la fiecare bon, nu îl impozitați? Și dacă da, cum, pentru că acolo cred că e nevoie de cod de bare sau ceva similar pentru a scoate bon?)

Pentru că mi-aș dori ca și în Romania să fie ca în SUA, cred că există metode prin care băiatul cu pizza poate lua și bacsis, și scăpa nepedepsit. Pentru asta e nevoie de un coleg cumsecade și, eventual, un prieten, dar nu neapărat. 

Băiatul cu pizza are un mare avantaj - e mereu în mișcare. Or, legea spune că poate fi controlat de bacșis doar cât timp este în incinta pizzeriei.

Ne puteți urmări și pe Google News

Mai exact:."La solicitarea organelor de control, atunci când se află în incinta unității de vânzare a bunurilor sau prestare a serviciilor în care își desfășoară activitatea și în timpul programului de lucru, personalul operatorului economic este obligat să prezinte sumele de bani deținute". 

Inspectorul nu îl poate opri așadar pe stradă, iar dacă Antifrauda vine la sediu și vrea să îi verifice și pe cei de pe teren, e suficient ca aceștia să fie înștiințați de colegii din pizzerie. 

Înainte de a ajunge la sediu, deliever boy poate stabili din timp să lase bacșiul cuiva sau într-un loc sigur, aproape de job. 

Pentru asta ar trebui însă să țină o evidență destul de strictă a bacșișului, pentru că altfel, dacă îl amestecă cu banii din vânzări, iese cu „plus sau minus de casă”. Dacă nu apar surprize, nu ar trebui să fie probleme. Poate atunci, Antifrauda, privată de adevăratul obiect al muncii de până acum, își va îndrepta atenția și spre câțiva Al Capone.