Metoda care le ajută să slăbească cel mai bine şi să ajungă la greutatea pe care o aveau înainte de naştere este alăptatul, arată un studiu realizat de specialiştii de la Universitatea Oxford, Marea Britanie.
Pe lângă importanţa majoră pe care o are laptele matern în dezvoltarea bebeluşului, o şedinţă de alăpat este echivalentul uneia la sala de fitness pentru femeile care vor să scape de surplusul de kilograme acumulate în timpul sarcinii.
Protejate de cancer şi obezitate
Mai mult, cercetătorii au descoperit că mamele care aleg să-şi hrănească natural bebeluşii în primele şase luni după venirea lor pe lume, prezintă mai puţine riscuri să devină obeze o dată cu trecerea timpului.
O femeie arde 500 de calorii pe zi doar alăptând. Chiar dacă nu este vorba de un număr mare de kilograme care ar dispărea fară nici un efort, ele mai au o serie de beneficii cum ar fi prevenirea multor forme de cancer, a problemelor cardiace precum şi a bolilor legate de obezitate. Mamele care au mai mult de un copil riscă să devină obeze deoarce ele se îngraşă tot mai mult de la o sarcină la alta.
Motivul este unul simplu: acestea nu reuşesc după fiecare naştere să se mobilizeze pentru a elimina tot ce a asimilat organismul peste greutatea iniţială.
Studiul a fost realizat pe un eşantion de 700.000 de femei care aveau peste 57 de ani iar rezultatele obţinute au fost publicate în International Journal of Obesity.