METEO. Vin veștile așteptate de mulți. Cât mai ține vara

METEO. Vin veștile așteptate de mulți. Cât mai ține vara

Temperaturile nu vor suferi modificări majore și se vor menține la valori ridicate.

Vremea va deveni frumoasă în cursul zilei de miercuri. Ploile dispar și doar izolat pot să mai apară înnorări și precipitații de scurtă durată, însoțite de descărcări elecrice, în regiunile sudice, estice, dar și în zonele montane.

Pentru ziua de miercuri, meteorologii anunță o maximă cuprinsă între 23 și 32 de grade, în timp ce minima se va situa între 10 și 20 de grade, cu valori mai scăzute în timpul nopții.

În București, vremea se anunță frumoasă la jumătatea acestei săptămâni. Cerul va fi variabil, însă nu vor mai exista șanse de ploaie miercuri. Meteorologii au anunțat o maximă de 30-31 de grade pentru zona Capitalei, în timp ce minima poate coborî până la 17-18 grade, iar valorile pot atinge chiar și 15 grade în zona preorășenească.

Vremea în următoarele două săptămâni

Administrația Națională de Meteorologie estimează că temperaturile vor fi mai mici decât cele normale, în majoritatea regiunilor, cuprinse între 24 şi 33 de grade. De asemenea, meteorologii apreciază că la începutul acestei săptămâni și săptămâna viitoare se vor înregistra averse de ploaie.

În următoarele patru zile, vremea va fi uşor sub normalul termic, în Banat, iar media temperaturilor se va situa între 25 şi 28 de grade. Finalul de lună, va fi călduros, maximele termice urcând, în medie, la 31-32 de grade. După acest interval, valorile termice vor scădea ușor media acestora urmând să oscileze între 25 şi 27 de grade.

Media valorilor minime de temperatură pe tot intervalul celor două săptămâni va fi cuprinsă, între 14 şi 17 grade.

În Crişana, următoarele cinci zile vor fi un pic mai reci, cu o medie a temperaturilor maxime între 24 şi 27 de grade. În zilele de 29 şi 30 august, vremea va fi călduroasă, temperaturile maxime situându-se între 30 și 31 de grade. După acest interval, valorile termice vor scădea ușor, până la 25-26 de grade.

Media valorilor minime de temperatură pe tot intervalul celor două săptămâni va fi cuprinsă, în general, între 13 şi 16 grade.

Vremea va fi în răcire ușoară și în Transilvania, în intervalul 25-28 august, cu cu temperaturi maxime care nu vor depăși 27 de grade. Excepție vor face zilele de 29 şi 30 august, când maximele termice vor fi, în medie, de 31 de grade. Apoi, valorile termice vor fi sub normalul climatologic, cuprinse între 24-26 de grade.

Media valorilor minime de temperatură pe tot intervalul celor două săptămâni va fi cuprinsă, în general, între 11 şi 14 grade.

În Maramureş, în intervalul 25-28 august, vremea va fi răcoroasă, cu o medie a temperaturilor între 23 şi 26 de grade. În zilele de 29 şi 30 august, vremea se va încălzi ușor, temperaturile ajungând, în medie, la 28-29 de grade. După acest interval, valorile termice se vor situa la 24 – 25 de grade. Media valorilor minime de temperatură pe tot intervalul celor două săptămâni va fi cuprinsă, în general, între 11 şi 14 grade.

În toate regiunile, în intervalul 25-26 august, instabilitatea atmosferică va fi accentuată şi vor fi averse local însemnate cantitativ. Ulterior, probabilitatea pentru precipitaţii va fi mai ridicată în unele zile ale intervalului 29 august-4 septembrie.

Şi în Moldova, până vineri vremea va fi uşor sub normalul termic, cu o medie a temperaturilor maxime între 26 şi 29 de grade. Vor urma două zile călduroase, 29 şi 30 august, când maximele termice  vor atinge, în medie, 32 de grade. După acest interval, valorile vor fi uşor sub normalul, media atingând 25-27 de grade. Media valorilor minime de temperatură pe tot intervalul celor două săptămâni va fi cuprinsă, în general, între 14 şi 17 grade.

În Dobrogea vremea va fi predominant frumoasă, iar în prima săptămână şi călduroasă, cu o medie a temperaturilor maxime cuprinsă între 29 şi 31 de grade. Ulterior nu vor fi variaţii semnificative, astfel încât temperaturile se vor situa în limitele normale cu o medie de 28 de grade. Temperaturile minime vor avea o evoluţie asemănătoare.

În prima săptămână, media acestora va fi mai ridicată, de 18-20 grade, până spre 20 de grade, apoi se va înregistra o scădere uşoară spre 19 grade, valoare medie ce se va menţine până la sfârşitul intervalului.

Regimul pluviometric se va menţine deficitar. Ploi de scurtă durată vor fi posibile în jurul datei de 25 august şi în unele zile ale celei de-a doua săptămâni.

În Muntenia și Oltenia, deşi vor fi unele variaţii, vremea va fi călduroasă pe parcursul celor două săptămâni de prognoză, chiar caniculară, pe arii restrânse în zonele de câmpie. Media valorilor maxime va fi cuprinsă între 29 şi 33 de grade, chiar mai ridicată cu 1-2 grade în ultimele trei zile ale lunii august. Temperaturile minime se vor situa între 15 şi 18 grade, în medie.

Probabilitatea pentru averse va fi mai ridicată în intervalul 24-26 august şi în unele zile ale celei de-a doua săptămâni.

La munte, până la finalul celor două săptămâni nu sunt prognozate variaţii semnificative în regimul temperaturii. Valorilor termice maxime, mediate la nivelul zonei vor fi de 16-19 grade, uşor mai ridicate în zilele de 29 şi 30 august, iar minimele vor avea medii de 9-11 grade.

În intervalul 24-26 august, instabilitatea atmosferică va fi accentuată şi vor fi averse local însemnate cantitativ. Ulterior, probabilitatea pentru precipitaţii va fi mai ridicată în unele zile ale celei de-a doua săptămâni

Ne puteți urmări și pe Google News