Conceptul de facility manager este destul de nou în România. Totuși, cei care ocupă această funcție au venituri între 1.400-3.000 de euro lunar. Ce presupune această slujbă.
Un angajat pe poziția de facility manager are un salariu care variază. În medie, el ajunge să valoreze undeva între 1.400 și 3.000 de euro net pe lună, după cum arată datele de la platforma de recrutare online BestJobs.
Acești angajați sunt responsabili pentru securitatea, întreținerea și serviciile facilităților de lucru pentru a se asigura că acestea satisfac nevoile organizației și ale angajaților acesteia. Așadar, un facility manager se ocupă, în esență, de toate serviciile care ajută o organizație să își facă treaba.
Andrei Frunză, CEO, BestJobs, a explicat că din cauza pandemiei de COVID-19, proprietarii de clădiri pun mai mult ca oricând preț pe standardele ridicate de sănătate și siguranță a spațiilor administrate. În acest context, pentru rolul de facility manager angajatorii caută persoane organizate, analitice, atente și care lucrează bine în echipă.
Ce criterii trebuie să îndeplinești pentru a fi facilty manager
„Mai mult, candidații au nevoie de studii superioare și cunoștințe despre instalații de limitare și stingere incendii, sisteme antiefracție, HVAC, instalații electrice. Este necesară și cunoașterea unei limbi de circulație internațională, cum ar fi engleza și franceza. În prezent, se caută specialiști în București, Ploiești și Craiova, iar salariul este, în medie, de 1.400 - 3.000 euro net pe lună”, afirmă Andrei Frunză.
În plus, printre cele mai des întâlnite beneficii extra-salariale și bonusuri specifice oferite pentru acest tip de loc de muncă sunt: zile în plus la concediul abonament clinici private, formare profesională, decontare transport și bonus performanţă.
Locuri de muncă libere în România
În acest moment, există 836 de posturi vacante pentru poziția de facility manager. Locurile de muncă sunt disponibile pe platforma BestJobs dintr-un total de 40.000 de anunțuri de angajare active. Cele mai multe anunțuri de angajare sunt în orașele București, Ploiești și Craiova, potrivit Ziarul Financiar.
Serviciile de facility management se refera, practic, la operarea și întreținerea unei clădiri, precum și la mentenanța, evidența contractelor cu furnizorii sau cu firmele de salubrizare și pază. Companiile de profil nu exclud nici servicii precum grădinărit sau peisagistică.