Mesaj disperat din mijlocul focarului de infecție: „Fiecare ventilator devine ca aurul”

Mesaj disperat din mijlocul focarului de infecție: „Fiecare ventilator devine ca aurul”

Un medic italian a făcut public pe social media despre cum este să lucrezi într-un spital care se luptă cu coronavirusul. Medicul avertizează că într-o țară în care peste 7.000 de persoane au fost infectate de COVID-19, presiunea este foarte mare şi se teme că virusul va câștiga.

Măsurile de carantină sunt în vigoare în nordul Italiei pentru a stopa răspândirea virusului. Pe măsură ce COVID-19 se răspândește în Europa, răspunsurile sunt confuze. În timp ce ghidul Organizației Mondiale a Sănătății (OMS) subliniază gravitatea situației, iar unii angajatori încurajează oamenii să lucreze de acasă, pentru  mulți oameni viața continuă pur și simplu la fel de normal. Dar un medic care se află în centrul focarului de la Bergamo, în nordul Italiei, a răbufnit pe rețelele de socializare pentru a emite un avertisment cu privire la realitatea din interior.

Dr. Daniele Macchini, medic la secția de terapie intensivă din Bergamo, a vorbit despre cum este să lucrezi într-un spital unde personalul epuizat se luptă pentru salvarea pacienților. Postarea sa pe Facebook a fost preluată de presa italiană devenind virală.

Daniele Macchini vorbeşte despre realitatea din interiorul spitalului: „Prin urmare, voi încerca să transmit oamenilor realitatea noastră şi ceea ce trăim la Bergamo în aceste zile în lupta cu Covid-19. Înțeleg necesitatea de a nu crea panică, dar când văd că mesajul despre pericolul nu ajunge la oameni mă cutremur".

Ne puteți urmări și pe Google News

Eu însumi, povesteşte doctorul, am urmărit cu o oarecare uimire reorganizarea întregului spital săptămâna trecută, când inamicul nostru actual era încă în umbră: secțiile s-au „golit” încet, activitățile elective au fost întrerupte, terapia intensivă a fost eliberată pentru a crea locuri pentru cât mai multe paturi. Războiul a explodat literalmente, iar luptele sunt neîntrerupte zi și noapte. Dar acum nevoia de paturi a devenit o dramă.