Memoria EVZ. Ilie Verdeț, fostul prim-ministru al lui Ceaușescu, spunea în 1994 că n-a auzit de nicio Revoluție

Memoria EVZ. Ilie Verdeț, fostul prim-ministru al lui Ceaușescu, spunea în 1994 că n-a auzit de nicio Revoluție

La patru ani și două luni de la Revoluție, audiat de „Comisia pentru cercetarea evenimentelor din decembrie 1989” a Parlamentului, Ilie Verdeț - pe atunci președinte al meteoricului Partid Socialist Muncitoresc, urmaș al defunctului PCR – a afirmat că ce s-a întâmplat atunci a fost doar o răscoală.

 Știrea a fost publicată pe manșeta Paginii întâi a „Bulinei albastre” –ediția de prânz a „Evenimentului zilei”. Mai mult, Ilie Verdeț l-a acuzat pe Sergiu Nicolaescu, președintele comisiei, că l-ar fi denunțat că ar avea „apartenență la KGB”.

În aceeași zi, ar fi trebuit să fi fost audiat și Emil Bobu, consilier al lui Nicolae Ceaușescu și ex-membru CPEX.

Ne puteți urmări și pe Google News

Bobu, eliberat condiționat pe motive medicale după ce fusese condamnat pentru „participare la genocidul națiunii române”, nu a fost de găsit acasă. El a murit pe 12 iulie anul trecut.

INFO

Știrile despre foștii demnitari comuniști, adevărați tartori pe timpul dictaturii lui Ceaușescu, erau la mare căutare în anii ’90. Cu atât mai mult dacă erau și în mizerie...

CV

Autorii articolului, Andra Aurora Manta și Mihai Valentin Neagu erau reporteri la secția „Politic” a „Evenimentului zilei”. Andra s-a prăpădit, iar M.V. Neagu este avocat, după ce, o perioadă, a fost redactor șef adjunct la Libertatea.