Medvedev amenință Europa: „Este absurd să pedepsești țara cu cel mai mare potențial nuclear"
- Andra Puiu
- 6 iulie 2022, 21:11
Dmitri Medvedev este unul din principalii propagandiști ai lui Putin. El consideră că este absurdă ideea creării unor tribunale pentru „investigarea acțiunilor Rusiei”. Fostul președinte și premier rus a afirmat miercuri că numărul victimelor politicii SUA este comparabil cu cel al victimelor regimului nazist. Cu toate acestea, nu a fost înființat niciun organism internațional care să condamne Washingtonul.
Dmitri Medvedev a fost Președintele Rusiei între 2008-2012. Ulterior, a ocupat postul pe Prim-ministru până în anul 2020. În prezent, este vicepreședintele Consiliului de Securitate al Federației Ruse. El e de părere că este absurdă ideea creării unui tribunal pentru „investigarea acțiunilor Rusiei”.
Medvedev este aliatul lui Putin. Astfel, el a mai afirmat că nu a fost creat niciun tribunal internațional care să condamne Statele Unite pentru "acțiuni agresive asupra milioane de oameni din diferite țări".
Amenințări pentru Europa
Pe canalul său de Telegram, fostul președinte rus a scris că: "Aceste propuneri (încercări de a crea tribunale sau instanțe pentru așa-zisa anchetă a acțiunilor Rusiei – notă TASS) sunt nule din punct de vedere juridic. Ideea de a pedepsi o țară care are cel mai mare potențial nuclear este absurdă în sine. Și poate reprezenta o amenințare la adresa existenței omenirii”.
Subliniind acest aspect, Medvedev a lansat o amenințare către Europa prin faptul că țara sa deține cel mai mare potențial nuclear din lume. Mai mult decât atât, el a făcut o comparație între ceea ce Federația Rusă face în Ucraina cu evenimentele din Statele Unite ale Americii.
În același mesaj de pe canalul său de Telegram, Medvedev a precizat că: „Ce tribunal a condamnat marea de sânge vărsată de Statele Unite în Vietnam și în alte părți? Nimeni! Nu a fost creat nici măcar un singur organism internațional în aceste scopuri. Dar numărul victimelor politicii penale a Statelor Unite astăzi este comparabilă cu victimele regimului nazist”.
Armamentul nuclear al Rusiei
În luna decembrie a anului trecut, Serghei Șogu, ministrul apărării din Rusia, afirma că armele și echipamentul modern constituie 89,1% din arsenalul nuclear al țării sale.
Rusia număra în luna februarie 2023, 4.477 de focoase nucleare care erau desemnate unor bombardamente strategice cu rază lungă și unor forțe nucleare cu rază mai scurtă. Dintre acestea, 1.588 de focoase sunt desfășurate astfel: 812 rachete balistice lansate la sol, 576 se află pe submarine nucleare și alte 200 la baze aeriene ale unor bombardiere grele.