Meditațiile, școala de acasă

Meditațiile, școala de acasă

În școlile din România, o clasă are între 25 și 30 de elevi, dar există și cazuri în care sunt și peste 30 de elevi. În aceste condiții, un profesor are la dispoziție, în medie, un minute și jumătate pentru fiecare elev. Astfel, tot mai mulți părinți aleg să-și trimită copiii la meditații.

Statisticile oficiale arată că în România sunt 4.135 de profesori care oferă meditații și și-au declarat veniturile. În realitate numărul cadrelor didactice care oferă meditații este cu mult mai mare.

Numărul mare de copii dintr-o clasă, pericol pentru educație

Pentru a vedea de ce copiii aleg să meargă la meditații, jurnaliștii EVZ au stat de vorbă cu Ioana P. profesor de matematică la un liceu din Constanța. Aceasta a explicat că există cazuri când copiii sunt trimiși la meditații de către părinți, dar sunt și cazuri când elevii vin din proprie inițiativă. „Sunt copii care nu înțeleg pur și simlu de la profesorul din clasă, fie că sunt foarte mulți elevi într-o clasă, fie că profesorii sunt foarte grăbiți în a preda. Din punctul meu de vedere aș propune o ușurare a materiei și să fie structurată mult mai practic. Să înțeleagă și elevii de ce le trebuie, de exemplu, Matematica în viață. Din păcate, sunt foarte multe cazuri în care profesorul le spune că Matematica le va trebui pur și simplu și punct, fără alte explicații, iar copiii rămân cu un gust amar. Profesorii tineri sunt mai inovativi comparativ cu cei vechi din sistem. Cei din urmă nu pun accentul decât pe note și rezultate. Nu pun accentul și pe faptul că acel copil trebuie să și rămână cu ceva după Matematică, cu ce rămâne el în viață”, a declarat profesorul constănțean.

Stres transmis de părinți

Profesorul de Matematică a mai observat faptul că părinții le transmit starea lor de stres copiilor din anii terminali. „La cea mai mică greșeală, copiii se demoralizează și sunt mult mai timorați. Ideal ar fi ca elevii să nu aibă nevoie de meditație, dar dacă se hotărăsc să facă acest pas să nu o facă în anul terminal, ci să se apuce cu un an înainte, respectiv în clasa a 7-a sau a 11-a. Astfel se pot fixa mult mai ușor noțiunile din celelate clase, iar în anul terminal pur și simplu se aprofundează”, a declarat Ioana P. pentru EVZ.

Prețul orientativ pe ședință (2 ore)

Gimnaziu »Limba Română: 60-70 lei »Matematică: 60-70 lei »Limba Engleză: 50-70 lei »Istorie: 70-80 lei »Geografie:70-80 lei »Fizică: 80-90 lei »Chimie: 80-90 lei »Biologie: 70-80 lei

Liceu »Limba Română: 100-120 lei »Matematică: 100-120 lei »Limba Engleză: 90-100 lei »Istorie: 90-100 lei »Geografie: 90-100 lei »Fizică: 100-120 lei »Chimie: 100-120 lei »Biologie: 100-120 lei

Ne puteți urmări și pe Google News