Editura Evenimentul si Capital

Medicul legist din Cluj care lucra în Franţa dar era pontat în România "ajutat" de JUSTIŢIE. Magistraţii nu solicitat în Franţa datele fiscale ale legistului clujean

13-04/siserman-465x390
Autor: | | 4 Comentarii | 2117 Vizualizari

Curtea de Apel Cluj a obligat Ministerul Sănătăţii să îl numească pe medicul legist Costel Siserman (foto), în funcţia de director al Instititului de Medicină Legală Cluj. Legistul Siserman este cumnat cu judecătorea Sorina Siserman de la Curtea de Apel Cluj şi frate cu procurorul militar şef de la Parchetul Militar Cluj, colonelul Viorel Siserman.

În 2013, Costel Siserman a participat la un concurs pentru ocuparea funcţiei de director al IML Cluj, concurs anulat de Ministerul Sănătăţii, deoarece s-a aflat faptul că medicul legist nu are o vechime neîntreruptă de zece ani, aşa după cum cerea regulamentul de concurs.

Decizia Curţii de Apel Cluj, care a fost dată la începutul acestei săptămâni nu este definitivă, şi poate fi privită ca fiind "ciudată" din moment ce Ministerul Sănătăţii a decis să anuleze concursul pentru ocuparea funcţiei de manager la IML Cluj, deoarece a descoperit că anumite date prezentate în CV de medicul legist Costel Siserman nu ar fi adevărate. Judecătorii nu au stabilit dacă cele relatate de Direcţia de Audit din Ministerul Sănătăţii, şi anume că medicul legist a fost pontat la IML Cluj, ca făcând gărzi, în timp ce acesta se afla în Franţa, sunt sau nu adevărate. Acest lucru ar fi putut fi verificat prin trimiterea unei adresa la Universitatea Tours-Franţa.

La concursul din 2013, Ministerul Sănătăţii a stabilit o serie de criterii clare, care trebuiau să fie respectate de fiecare candidat. Unul dintre aceste criterii se referă la vechime neîntrerupăt în funcţia de medic legist de zece ani. După ce Evenimentul Zilei a descoperit faptul că într-un CV-ul al medicului Costel Siserman, se arată că în perioada 5 mai 2003-1 noiembrie 2004, medicul clujean a ocupat funcţia de intern în cadrul Universităţii Tours - Franţa, deci nu era respectată condiţia de zece ani vechime neîntreruptă în funcţia de medic legist, Ministerul Sănătăţii a decis să anuleze concursul, în baza unui ordin scris al Ministerului Sănătăţii care prevedea că, dacă pe parcursul derulării examenului sau după publicarea notelor de concurs s-ar fi descoperit anumite ilegalităţi, concursul putea fi anulat.

Ministerul Sănătăţii nu ştie să facă o plângere penală

După concurs, în data de 10 octombrie 2013, Ministerul Sănătăţii a decis să sesizeze Parchetul de pe lângă Tribunalul Cluj. Oficialii de la Ministerul Sănătăţii susţin că în perioada în care Costel Siserman a figurat ca şi medic intern la Universitatea din Tours, acesta a fost pontat la IML Cluj, ca făcând gărzi.

După opt luni, procurorul Theodor Pavelescu de la Parchetul de pe lângă Tribunalul Cluj a decis să nu înregistreze sesizarea Ministerului Sănătăţii în registrul de dosare penale deoarece "adresa Direcţiei de Audit Public Intern din cadrul Ministerului Sănătăţii nu îndeplineşte condiţiile de formă ale unui denunţ, ca forma de sesizare a organelor de urmărire penală".

Deşi, medicul Costel Siserman, după cum singur susţine a activat ca intern, la Universitatea Tours Franţa, timp de 18 luni, procurorul Pavelescu susţine că în perioada amintită acesta a beneficiat de "51 de zile de concediu de odihnă şi 45 de zile de concediu medical".

În rezoluţia de clasare a cererii Ministerului Sănătăţii, datată 10 iunie 2014, procurorul Pavelescu mai arată că: "Pe fondul audierii sale, dr. Siserman Costel a invederat că zilele de concediu de odihnă efectuate în perioada 2003-2004, i-au permis atât deplasarea, cu acordul conducerii IML Cluj, pe teritoriul Franţei, în vederea participării la cursurile de perfecţionare post universitară în cadrul Centrului Pshiterapuetic Tours Sud din cadrul Facultăţii de Medicină, cât şi desfăşurarea efectivă a activităţii profesionale la IML Cluj". De asemenea, procurorul Pavelescu mai susţine că medicul legist Siserman a depus la dosar 202 certificate medico legale, 160 de rapoarte de expertiză medico legală psihiatrică, 72 de rapoarte de constatare medico legală, toate întocmite de el, fapt ce arată "în afara oricărui dubiu, prezenţa efectivă a numitului Siserman Costel, la locul de muncă în perioada 2003-2004".

SOCANT! IUBITA unui jucator, BATUTA pe stadion! Primele IMAGINI

Pagina 1 din 2


Tag-uri:Stirile zilei

Alte articole din categoria: Politica

Alte articole din categorie

capital.ro
libertatea.ro
rtv.net
fanatik.ro
wowbiz.ro
b1.ro
cancan.ro
playtech.ro
unica.ro
dcnews.ro
stiridiaspora.ro

LASA UN COMENTARIU

Caractere ramase: 1000

CITEŞTE ŞI