Medicii de la Bagdasar Arseni nu mai fac gărzi. De ce se tem cadrele medicale

Medicii de la Bagdasar Arseni nu mai fac gărzi. De ce se tem cadrele medicale Sursa foto: Arhiva EVZ

Medicii de la Bagdasar Arseni au decis să nu mai fac gărzi, după ce spitalul a decis să primească arșii de la Crevedia. Cadrele medicale se tem şi spun că există un risc major pentru cariera lor.

Medicii de la Bagdasar Arseni au decis să nu mai fac gărzi. Activitatea din spital va fi puternic afectată după ce şapte medici care au demisionat din contractul de gardă. Trei efectuau gărzi, iar acum a rămas unul singur care nu va putea să acopere întreg orarul.

Medicii care au primit arșii de la Crevedia

Spitalul Bagdasar Arseni se confruntă cu o situaţie grea. Şapte din cei nouă medici de la secţia de chirurgie plastică au decis să nu mai facă gărzi.  Cadrele medicale spun că au fost ignorate de conducerea spitalului şi de Ministerul Sănătăţii. Şi că nu mai pot face gărzi în condiţiile în care riscul de malpraxis este foarte mare.

Activitatea din spital va fi puternic afectată. Nu este pentru prima dată când medicii de la Spitalul Bagdasar Arseni procedează aşa. Au făcut nenumărate petiții către conducerea unității medicale, dar și către Ministerul Sănătății, însă nu au fost luați în seamă.

Ne puteți urmări și pe Google News

În aceste condiții, în această dimineață, din cei nouă medici ai secției de chirurgie plastică și reparatorie, şapte au decis să demisioneze. Aceștia au menționat că se simt epuizați fizic și psihic.

Medicii spun că există risc mare de malpraxis pe fondul oboselii

Medicii mai spus că nu-și doresc să ajungă în situația în care să comită vreun caz de malpraxis pe fondul oboselii. Totul se întâmplă când România se confruntă cu o criză națională de medici. Mai ales pentru specialități precum medicina de familie și medicina de urgență.

Doctor, Chirurg, Operațiune, Instrumente

Sursa foto: Pixabay

În vară au avut loc proteste la mai multe spitale din țară, unde medicii și asistentele care efectuează gărzi semnalau aceeași problemă, și anume că sunt epuizați din cauza lipsei de personal.

Totuși, medicii de la Bagdasar Arseni au decis ca de luna viitoare să înceteze să facă gărzi, astfel încât să aibă timp conducerea spitalului să găsească până atunci o soluție și să nu se ajungă în situația în care pacienți în stare gravă să nu poată să fie operați.

Alexandru Rafila, despre criza de medici

Ministrul Alexandru Rafila a spus că există o criză de medici la nivel național, dar acest lucru se poate rezolva printr-o strategie la nivel național, care va fi elaborată în premieră în România.

„Este un fenomen la nivel naţional. Sunt specialităţi care deservesc puncte critice cum ar fi unităţile de primiri urgenţe, serviciile de ambulanţă, asistenţa medicală primară, pentru că în ciuda numărului aparent mare, de 11.000 de medici de familie, sute de localităţi din România care nu au asistenţă medicală primară, iar corpul medical este îmbătrânit, are o medie de vârstă de peste 55 de ani. Nu puteţi să vă aşteptaţi ca lucrul ăsta să fie corectat într-un an sau în doi“, a declarat Alexandru Rafila