Medicii din România, școliți în Europa pentru tratarea marilor arși. Cine suportă cheltuielile

Medicii din România, școliți în Europa pentru tratarea marilor arși. Cine suportă cheltuielile Sursa foto: Arhiva EVZ

Medicii din țara noastră vor primi instruire în a trata marii arși. Statul a încheiat deja mai multe memorandumuri cu alte țări din Europa pentru a implementa această inițiativă

Medicii din România vor învăța cum să abordeze patologia marilor arși, în spitalele din străinătate. Cadrele medicale ar urma să se întoarcă ulterior în țară pentru a pune în aplicare noțiunile acumulate.

Medicii din România învață în străinătate să trateze marii arși

Marii arși necesită o abordare medicală pe mai multe discipline. Astfel, medicii care îi tratează trebuie să aibă cunoștințe inclusiv în sfera traumatologiei sau a pneumologiei. Premierul României a precizat că medicii din țara noastră vor învăța să lucreze cu marii arși în spitale din străinătate.

Pentru a pune în aplicare inițiativa, Ministerul Sănătății a semnat până acum memorandumuri cu alte unități medicale din afara granițelor. Este vorba despre cele mai importante spitale de arși din Europa.

Ne puteți urmări și pe Google News
Marcel Ciolacu trimite medicii la școlarizare în străinătate pentru a învăța să lucreze cu marii arși

Sursa: EVZ

Cadrele medicale școlite în străinătate se vor întoarce pentru a profesa în spitalele de arși care se construiesc în prezent în România.

"Ministerul Sănătăţii are, deja, memorandum încheiat cu cele mai importante spitale de arşi din Europa. (...) Lucrurile vor merge concomitent, o dată cu construcţia şi cu utilarea spitalului, dar şi cu pregătirea medicilor. Asta înseamnă, deja, o abordare, să avem un plan. Nu să ne trezim că am terminat clădirea, dar nu avem medicii pregătiţi. Asta înseamnă coordonare", a precizat Șeful Executivului.

De altfel și Ministrul Sănătăţii, Alexandru Rafila a făcut precizări recente în acest sens. Oficialul a menționat că numeroase proiecte importante pentru sistemul de sănătate românesc se află în desfășurare.

"Aducem sănătatea într-o zonă de trivialitate și nu ne gândim care este interesul public. Oamenii nu cred că au nevoie de circ. Nu au nevoie de minciuni, oamenii au nevoie de lucruri concrete. Noi lucrăm la acest lucru. Veți vedea deja în perioada imediat următoare că obiective importante pentru sistemul de sănătate se construiesc", explicat Rafila.

Oficialul a ținut si să precizeze că este inadmisibil ca astfel de proiecte să fie oprite din evoluție, așa cum s-a întâmplat până acum.