Evenimentul Zilei > Politica > Medic-vedetă, la conducerea Ministerului Sănătății
Medic-vedetă, la conducerea Ministerului Sănătății

Medic-vedetă, la conducerea Ministerului Sănătății

Medicul Andrei Baciu va face echipă cu ministrul Sănătății. Premierul Ludovic Orban a semnat, miercuri, ordinul de numire ca secretar de stat în Ministerul Sănătății a medicului Andrei Baciu, până acum consilier al ministrului Sănătății.

Acesta a mai fost la un pas de a ocupa funcția de ministru al Sănătății în Guvernul Cioloș, însă cineva a dezvăluit presei că în anii studenției Baciu a fost fotomodel, iar pozele cu el în ipostaze mondene, de la paradele de modă, au stârnit un val de reacții negative.

Degeaba a explicat tânărul medic că a fost o formă normală de a-și câștiga existența pe timpul studenției la o facultate costisitoare. Campania mediatică l-a făcut pe Dacian Cioloș să-l retragă de la nominalizare.

Revenirea lui Baciu în Ministerul Sănătății, în echipa ministrului chirurg Victor Costache, nu a fost foarte confortabilă pentru el. La începutul lunii noiembrie, el mărturisea reporterului EVZ că se simte timorat în noua postură profesională, având în memorie linșajul de care a avut parte în noiembrie 2015.

Pe de altă parte, de atunci și până acum, Andrei Baciu a avut un parcurs profesional ascendent, oferind proiecte sustenabile și utile colegilor săi din PNL, dar și organizând congrese medicale de talie mondială, unde au fost prezenți oameni din conducerea Organizației Mondiale a Sănătății.

Ministrul Victor Costache ne-a spus că a făcut o bună alegere oferindu-i lui Andrei Baciu funcția de consilier, iar apoi l-a propus secretar de stat deoarece are mare încredere în capacitatea lui de a gestiona problemele din sistem. Consideră că acesta și-a dovedit aptitudinile profesionale în perioada în care a lucrat la numeroase proiecte de sănătate în cadrul partidului din care face parte.