Evenimentul Zilei > Social > Actrița Medeea Marinescu, distinsă cu Ordinul francez al Meritului, în grad de Cavaler
Actrița Medeea Marinescu, distinsă cu Ordinul francez al Meritului, în grad de Cavaler

Actrița Medeea Marinescu, distinsă cu Ordinul francez al Meritului, în grad de Cavaler

Medeea Marinescu, actriță și ambasadoare a Conferinței Paris Climat 2015 și a Acordului de la Paris, în România, va fi distinsă cu Ordinul național al Meritului în grad de Cavaler.

Înalta distincţie îi va fi înmânată de către ambasadorul Franței la București, François Saint-Paul, într-o ceremonie ce va avea loc joi,  la Reședința Franței, de la ora 18.00.

„Doamnă Marinescu, meritele dvs nu se limitează la talentul dumneavoastră de actriță, oricât de remarcabil ar fi acest talent.  Sunteți, de asemenea, o persoană angajată, în accepțiunea cea mai înaltă a termenului și ați oferit acestei ambasade ocazia de a beneficia de implicarea și generozitatea dumneavoastră”, declară diplomatul francez, conform unui comunicat remis EVZ.

„Ați acceptat în 2015, la propunerea Ambasadei, să deveniți ambasadoare a Conferinței Paris Climat 2015 în România. V-ați dăruit timpul și eforturile pentru această cauză importantă, lupta împotriva schimbărilor climatice, susținută pe deplin și cu determinare de Franța de mult timp. Rolul dumneavoastră a fost esențial în promovarea acestor valori, care au dus la semnarea Acordului de la Paris, acord istoric și primul acord universal, semnat de 195 țări. Țin să vă mulțumesc călduros în numele țării mele”, a declarat François Saint-Paul.

Cariera Medeei Marinescu

Comunicatul Ambasadei Franței în România vorbește apoi despre actrița Medeea Marinescu, „copilul minune al cinematografiei românești și imaginea României în cinematografia franceză, însuși simbolul apropierii culturale franco-române, prin rolurile sale în filmele iubite de marele public în cele două țări”.

Foarte implicată în lupta împotriva schimbărilor climatice, Medeea Marinescu este Ambasadoare a Conferinței Paris Climat 2015 și Acordului de la Paris în România Implicarea sa socială a mers dincolo de tematica încălzirii globale, fiind o apropiată a cauzei Asociației Valentina, care vine cu susținere medicală, materială și psiho-pedagogică pentru copii provenind din medii defavorizate.

Actriţa Medeea Marinescu este cunoscută pentru roluri din filme precum "Saltimbancii" (1981) şi "Maria Mirabela" (1981), "Promisiuni" (1985), "Zâmbet de soare" (1988), "Domnişoara Christina" (1992), "Patul lui Procust" (2001), serialul TV "Doctori de mame" (2008) sau lungmetrajul "Weekend cu mama" (2009).

În paralel, întreține o fructuoasă colaborare cu Franța, încă de la aparițiile sale în roluri din seriale de televiziune precum  « Une mère comme on n'en fait plus » de Jacques Renard (1997) și « Le Record » de Edwin Baily (1999).

Cu o carieră impresionantă în cinematografie, cu peste 20 de filme, Medeea Marinescu excelează și în roluri de teatru pe scenele din București, Londra, Bruxelles sau Paris, conchide sursa citată.

Publicat in categoriile: Social
Ne puteți urmări pe Facebook, Telegram sau pe Google News
Accesează: