Evenimentul Zilei > Social > „Mecanica inimii”, explicată de cinci nume mari ale scenei românești
„Mecanica inimii”, explicată de cinci nume mari ale scenei românești

„Mecanica inimii”, explicată de cinci nume mari ale scenei românești

Adaptarea după cartea lui Mathias Malzieu, în viziunea regizorală a lui Chris Simion, un nume apreciat din tânăra generație, se anunță un succes.

Mecanica inimii este un dar pe care mi l-a făcut viața”, a mărturisit Maia Morgenstern. Entuziasmată, marea artistă a dezvăluit că tocmai se pregătea să se ducă la repetițiile spectacolului „Mecanica inimii”, de la Teatru Bulandra, și făcuse prăjituri pentru întreaga echipă. „Mă duc să le duc prăjituri la repetiție, pentru că suntem cu toții obosiți. În echipă s-a lucrat cu atâta dragoste, cu atâta încredere, descoperind și redescoperind, fiecare dintre noi un univers pe care-l credeam uitat, al copilăriei, al nevoii de joacă, ale speranței, al disperării. Sunt cuvinte mari, dar nu mi-e frică să le folosesc”, a povestit Maia Morgenstern.

Montat la Teatrul Bulandra de una dintre cele mai apreciate regizoare, Chris Simion, spectacolul „Mecanica Inimii” a reunit pe scenă o distribuție de excepție: Maia Morgenstern, Marius Manole, Medeea Marinescu, Şerban Pavlu şi Marian Râlea.

O viziune modernă asupra dragostei

Scenariul este o adaptare a cărții „Mecanica Inimii”, scrisă de Mathias Malzieu, iar textul spune povestea unei iubiri atipice. „Este o piesă despre dragoste, despre neputință, despre puterea de a fi tu, despre puterea de a visa. Este un basm pentru adulți și o metaforă foarte frumoasă. Chris a schimbat puțin romanul și este o viziune modernă. Dar vă las să-l descoperiți la teatru. Fiind vorba de teatru independent, a trebuit să ne limităm la un buget care nu e foarte mare. Decorul, drăguț și sugestiv, este ușor minimalist și are o distribuție pe care eu o apreciez foarte mult”, a povestit Marius Manole.

„Mecanica inimii” va avea premiera la sfârşitul acestei luni, însă, până atunci, echipa pregătește două repeții deschise pentru public la Sala Liviu Ciulei a Teatrului Bulandra: pe 11 aprilie, de la ora ora 21.00, și pe 12 aprilie, de la ora 22.00.

Publicat in categoriile: Social
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News