„Sper că francezii vor fi în măsură să se elibereze de un președinte foarte rău, și oportunitatea vine din 26 mai (alegerile europene) atunci când în cele din urmă poporul francez va recâștiga controlul asupra viitorului său și destinul său, mândria slab reprezentate de un personaj ca Emmanuel Macron", a scris pe Facebook Matteo Salvini.

„Sunt aproape cu toată inima mea de poporul francez,  demilioane de bărbați și femei care trăiesc în Franța, cu un guvern foarte proast și un președinte rău“, a adăugat Salvini într-un video postat pe social media.

Mai mult, Franța "colonialista" a fost acuzată de "sărăcirea Africii" de către  Luigi Di Maio.

Imediat ambasadorul italian în Franța a fost convocat la Ministerul Afacerilor Externe al Franței, după remarcile lui Di Maio, care este și vicepreședinte al Consiliului, acuzând Franța de "sărăcirea Africii" și că agravează criza migrației. 

Luigi Di Maio a sperat că Uniunea Europeană va adopta "sancțiuni" împotriva țărilor care, începând cu Franța, stau la originea tragediei migranților din Marea Mediterană.  "Dacă astăzi pleacă oameni este pentru că unele țări europene, cu Franța în frunte, nu au oprit niciodată colonizarea", a insistat Di Maio, ministrul Muncii și Dezvoltarea Economică.

 

Te-ar putea interesa și: