Evenimentul Zilei > Justitie > Matteo Politi, condamnat definitiv la închisoare. Ce pedeapsă a primit medicul fals care a operat în mai multe clinici din Bucureşti 
Matteo Politi, condamnat definitiv la închisoare. Ce pedeapsă a primit medicul fals care a operat în mai multe clinici din Bucureşti 

Matteo Politi, condamnat definitiv la închisoare. Ce pedeapsă a primit medicul fals care a operat în mai multe clinici din Bucureşti 

Matteo Politi, italianul care se dădea drept medic în Bucureşti, a fost condamnat, miercuri, de Curtea de Apel Bucureşti la închisoare cu executare, decizia fiind definitivă.

Curtea de Apel București l-a condamnat definitiv, pe 15 martie, pe medicul fals Matteo Politi, acuzat de mai multe infracţiuni de înşelăciune, instigare la fals intelectual şi participaţie improprie la fals intelectual.

Timp de un an, Matteo Politi, italianul cu doar opt clase condamnat la închisoare cu suspendare în Italia după mai mulți ani în care a mințit că este medic profitând că avea același nume de familie cu al unui cardiolog, a reușit să opereze în cinci clinici din București, inclusiv la Spitalul Monza.

Matteo Politi a fost acuzat că a efectuat acte medicale fără să aibă pregătirea necesară

Matteo Politi, italianul care a operat în mai multe clinici private din București a fost condamnat, în prima instanță, la 3 ani și 10 luni de închisoare:

„În temeiul art.421 pct.1 lit.b) Cod procedură penală respinge, ca nefondat, apelul declarat de inculpatul Politi Matteo împotriva sentinţei penale nr.943 din data de 29.11.2022, pronunţată de Judecătoria Sectorului 1 Bucureşti– Secţia Penală, în dosarul nr. 1702/299/2020.

În temeiul art.275 alin(2) Cod procedură penală obligă pe inculpat la plata sumei de 200 lei, cheltuieli judiciare avansate de stat. Definitivă. Pronunţată în şedinţa publică din data de 15 martie 2023. Document: Hotarâre  533/2023  15.03.2023”, se arată în sentinţa dictată de judecătorii de la Curtea de Apel Bucureşti.

Se da drept medic specialist în chirurgie plastică-estetică

Instanța a mai dispus ca italianul să plătească daune morale şi materiale către mai multe victime „operate”, sumele fiind cuprinse între 1.000 de lei şi 11.800 de euro.

Reamintim faptul că după ce a fost condamnat, Matteo Politi a fugit din Italia, venind în România, sub o identitate falsă. Acesta a primit aviz de la Ministerul Sănătății pentru a profesa ca chirurg plastician. După declanșarea anchetei, italianul a încercat să fugă din România, fiind prins în februarie 2019 într-un tren din Vama Curtici.

„În perioada martie 2018 – 7.12.2018, inculpatul a exercitat acte specifice profesiei de chirurg plastician-estetician asupra a nouăsprezece paciente, în cadrul unor clinici de pe raza municipiului Bucureşti. În perioada martie 2018 – 07.12.2018, inculpatul a indus în eroare nouă persoane vătămate cu privire la calitatea sa de medic specialist în chirurgie plastică-estetică şi de medic cu drept de practică pe teritoriul României, folosind un numele fals şi a efectuat asupra acestora acte specifice calității de chirurg plastician-estetician, obținând astfel un folos patrimonial injust constând în sumele de bani achitate de paciente pentru actele medicale exercitate asupra acestora, în valoare de aproximativ 13.880 de lei şi 10.150 de euro”, se arăta în comunicatul Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 1.

Publicat in categoriile: Justitie
Ne puteți urmări pe Facebook, Telegram sau pe Google News
Accesează: