Evenimentul Zilei > Social > Materii noi pentru elevii de gimnaziu! Hochei pe gheață, canotaj și scrimă, în programa școlară
Materii noi pentru elevii de gimnaziu! Hochei pe gheață, canotaj și scrimă, în programa școlară

Materii noi pentru elevii de gimnaziu! Hochei pe gheață, canotaj și scrimă, în programa școlară

Noi materii pentru gimnaziu! Ministerul Educației a aprobat lista programelor școlare pentru învățământul gimnazial, o serie de noi materii urmând să fie introduse.

Programele şcolare pentru clasa a V-a se vor aplica în sistemul de învăţământ începând cu anul şcolar 2017-2018, în timp ce programele şcolare pentru clasa a VI-a se vor aplica în sistemul de învăţământ începând cu anul şcolar 2018-2019.

Totodată, programele şcolare pentru clasa a VII-a se vor aplica în sistemul de învăţământ începând cu anul şcolar 2019-2020, iar cele pentru clasa a VIII-a se aplică în sistemul de învăţământ începând cu anul şcolar 2020-2021.

Printre materiile noi pentru gimnaziu, amintim: educație socială, teorie – Solfegiu – Dicteu, educaţie tehnologică şi aplicaţii practice și consiliere şi dezvoltare personală.

În ceea ce privește pregătirea sportivă în școli, elevii vor putea face canotaj, hochei pe gheaţă, polo pe apă, scrimă și schi alpin. Nu se știe încă dacă instituțiile de învățământ vor reuși să se adapteze dinpunct de vedere tehnic pentru aceste noi discipline.