Alexandru Măţan şi-a trecut un gol în cont, la turneul final de la sfârşitul lunii martie, iar jurnaliştii de peste hotare cred că micuţul fotbalist ofensiv de doar 1,65 metri are potenţialul de a creşte din ce mai mult, în perioada următoare. Cei de la The Underrated Scout îl laudă pe Măţan pentru prestaţia sa de la EURO şi îl numesc drept cel mai bun om al echipei lui Adi Mutu.

„Alexandru Măţan a fost, probabil, cel mai bun jucător al României de la EURO. Putea chiar să-şi ducă echipa în sferturi, dar şutul său a nimerit bara în meciul cu Germania. E clar că e pregătit pentru fotbalul mare şi, în curând, va exploda” au scris cei de la The Underrated Scout.

Mai are încă de muncit la capitolul fizic

Chiar dacă a impresionat prin execuţiile sale tehnice şi prin inventivitatea sa de la mijlocul terenului, noul jucător al campioanei Statelor Unite ale Americii, Columbus Crew, este, în viziunea celor de la The Underrated Scout, încă deficitar la capitolul fizic.

„Lui Măţan îi place foarte mult să aibă mingea la picior şi să îşi pună în valoare calităţile tehnice. Un alt aspect pozitiv al jocului său este acela că, de multe ori, coboară să îşi ajute defensiva. Trebuie totuşi să devină mai pragmatic şi să mai lucreze la partea fizică” nominalizează jurnaliştii strâini punctele pozitive şi negative din jocul lui Măţan.

Măţan visează la un campionat puternic din Europa

Alexandru Măţan abia aşteaptă să se alăture, după acest turneu final găzduit de Ungaria şi Slovenia, lotului americanilor de la Columbus. Tânărul fotbalist în vârstă de 21 de ani e încrezător că le va lua ochii americanilor prin calităţile sale tehnice şi va putea obţine, nu peste foarte mult timp, un transfer într-o competiţie puternică a „Bătrânului Continent”.

„Faptul că voi evolua în Statele Unite ale Americii este foarte bine pentru mine şi mă poate propulsa spre un campionat tare din Europa. Campionatul din SUA este unul în plină dezvoltare şi creşte de la an la an” a concluzionat Măţan.