Măsuri fără precedent în instanțe. Ce se întâmplă cu dosarele

Măsuri fără precedent în instanțe. Ce se întâmplă cu dosarele

Instanțele de judecată sunt singurele locuri care au fost omise de Comitetul pentru Situații de Urgență, de pe lista instituțiilor unde se adună un număr mare de persoane.

Mai multe instanțe din România au luat măsuri cu privire la prevenirea infecției cu coronavirus.

La Curtea de Apel Timișoara, ședințele de judecată vor avea o durată de 90 de minute, după care acestea se vor suspenda, iar sălile de judecat se vor aerisi pentru alte 15 minute. De asemenea, în sălile de judecată vor fi permise doar 20 de persoane, în timp ce pe holurile instanțelor nu pot aștepta mai mult de 50 de persoane, care vor trebui să stea la un metru una de cealaltă.

De asemenea, la Curtea de Apel Ploiești, justițiabililor li se recomandă să nu mai vină la sediul instanței pentru a depune probe, ci pot face acest lucru în varianta electronică, prin intermediul internetului. ”În scopul prevenirii infectării cu Coronavirus (COVID-19) sau alte alte infecţii respiratorii, pe perioada epidemiei cu acest virus, vă adresăm rugămintea de a evita prezenţa la sediul instanţei, dacă aceasta nu este absolut necesară, prin utilizarea aplicaţiei DOSARUL ELECTRONIC, transmiterea documentelor, exclusiv, în format electronic, solicitarea judecării în lipsă sau amânarea judecării, pe considerente de boală, dacă este cazul”, se arată pe site-ul Curții de Apel Ploiești.

Judecătorii de la Suceava au decis să limiteze accesul în sălile de judecată a justițaibililor, care trebuie să intre doar atunci când li se strigă cauza. Persoanele care vor să obțină informații legate de propriile dosare de judecată, nu mai trebuie să vină la sediul instanței, și li se recomandă să acceseze portalul instanțelor de judecată sau să ceară informații prin telefon.

Ne puteți urmări și pe Google News