Evenimentul Zilei > Social > Măsuri drastice în județul în care masca devine obligatorie și pe stradă
Măsuri drastice în județul în care masca devine obligatorie și pe stradă

Măsuri drastice în județul în care masca devine obligatorie și pe stradă

Începând de joi, masca de protecție devine obligatorie şi în spaţiile publice deschise, în județul Argeș.

Hotărârea a fost adoptată marţi dimineaţă de Comitetul Județean pentru Situații de Urgență Argeş şi va fi aplicată începând cu data de 30 iulie.

În ultimele două săptămâni, județul Argeș și-a dublat numărul de îmbolnăviri de Covid-19.

„Vom merge pe ideea că masca ar trebui să devină obligatorie oriunde există mai mult de două persoane care se întâlnesc, indiferent că este spaţiu public sau spaţiu închis, vom merge pe acest tip de măsuri pentru că în acest context legislativ în care economia trebuie să funcţioneze, oamenii trebuie să se mişte, e clar să se realizează aglomerări urbane în mod special în spaţiile deschise şi atunci trebuie să prevenim aceste focare care au fost deja identificate la nivelul judeţului Argeş ca fiind posibile puncte vulnerabile şi o explicaţie a numărului mare de cazuri”, declara luni Emanuel Soare, prefectul de Argeș.

O altă regulă decisă este aceea ca evenimentele private să se desfășoare până la orele 22.00 în timpul săptămâni, iar până și până la ora 23.00 în weekend.

„Orice operator economic care nu respectă legislația în vigoare va fi amendat și va avea activitatea închisă pentru 14 zile. Suntem pe un trend crescător în Argeș, dar am speranța că de acum încolo lucrurile se vor îmbunătăți. Nu considerăm în acest moment că izolarea și carantina sunt soluții eficiente, de aceea am venit cu propuneri adaptate”, a mai precizat prefectul județului Argeș.

Orban: „Măsura va fi numai pe anumite intervale orare”

Premierul Ludovic Orban a anunțat marți noile măsuri pe care le-ar putea lua Guvernul pentru a limita răspândirea infecțiilor cu coronavirus.

„Singurele discuții sunt legate de limitarea programului la cluburi și terase, dar numai în anumite zone unde e gradul de răspândire mai mare, deci nu la nivel național, este vorba de măsuri un pic mai clare legate de plaje, pentru că și pe plaje există un risc epidemiologic mare, iar acolo propunerea e să se elimine excepția legată de persoanele aparținând unei familii, să fie regula de distanțare aplicată tuturor, cu excepția copiilor.

De asemenea, e discuția legată de posibilitatea introducerii obligativității purtării măștilor în spații deschide aglomerate”, a spus Ludovic Orban.

„Am avut ieri ședință, deja există o propunere formulată din partea specialiștilor din cadrul Comitetului Național de Suport Tehnico Științific să nu decidem noi la nivel național, ci să lăsăm la comitetele județene pentru situații de urgență să decidă.

Știm foarte clar că există anumite tipuri de axtivități. De exemplu pe faleză, în Galați sau Brăila e o asemenea aglomerație, interacțiunea e foarte apropiată și singura soluție pentru reducerea riscului este purtarea măștii.

De asemenea, în piețe, târguri sau în locuri unde se așteaptă mulți oameni. Măsura va fi numai pe anumite intervale orare în care există aglomerație și numai pentru anumite tipuri de activități.

În București sunt anumite zone unde există aglomerație. Asta va analiza comitetul municipal”, a mai declarat premierul.

Publicat in categoriile: Social
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: