Flăcările au fost semnalate vineri, însă eforturile pompierilor de a limita proporţiile dezastrului nu au dat rezultate de la primele încercări.
"Incendiul are loc pe Vârful Sasului, de pe raza comunei Baru, la peste 1000 de metri altitudine, într-o zonă în care nu se poate ajunge cu autospecialele de intervenţie, ci doar pe jos, după ce se parcurg la pas mai mulţi kilometri. Flăcările sunt întreţinute de vegetaţia uscată. Nu se cunoaşte deocamdată cauza incendiului", spune purtătorul de cuvânt al ISU Hunedoara, lt. Anemona Doda.
Surse din cadrul Inspectoratului spun că, cel mai probabil, incendiul a plecat de la un foc aprins şi lăsat nesupravegheat de ciobanii din zonă.
Sute de hectare de păşune şi pădure au fost distruse în incendii care au durat săptămâni în şir în toamna anului trecut şi în primăvara acestui an.
Prefectura Hunedoara a anunţat iniţierea unor consultări cu instituţiile implicate, în încercarea de a limita fenomenul arderilor necontrolate de mirişti şi păşuni, fenomen care este de aşteptat să reapară în săptămânile următoare.