MAŞINĂ CONTROLATĂ DE LA DISTANŢĂ? Ipoteză terifiantă legată de MOARTEA LUI CONDREA. Totul a pornit de la un CELEBRU JURNALIST american
- Daniel Teodoreanu
- 25 mai 2016, 14:26
Moartea lui Dan Condrea, patronul Hexi Pharma, se transformă într-o poveste care, pe măsură ce trece timpul, se tot rostogoleşte şi atrage din ce în ce mai multe semne de întrebare asupra împrejurărilor în care s-a petrecut tragicul eveniment. Cazul unui celebru jurnalist american face ca dispariţia lui Condrea să fie privită dintr-un alt unghi, cel al teoriei conspiraţiei, abordare care este oricum foarte prezentă în spaţiul public.
Michael Mahon Hastings este jurnalistul care în 2013 a decedat în împrejurări misterioase şi care seamănă foarte mult cu acelea în care a murit şi patronul Hexi Pharma. Cel care a lucrat pentru Rolling Stone, Newsweek şi BuzzFeed şi-a câştigat notorietatea la începutul anilor 2000, cu relatări despre războiul din Irak. A urmat premiul George Polk, acordat în 2010 pentru “Fuga generalului”, subiect care trata modul în care Stanley McChrystal, comandantul Forţei Internaţionale de Asistenţă de Securitate coordonată de NATO în Afganistan şi care şi-a prezentat demisia în urma dezvăluirilor despre dispreţul pe care îl arăta oficialilor guvernamentali civili.
Ulterior, Hastings a devenit foarte critic la adresa administraţiei Obama, în timpul investigaţiei în care mai mulţi reporteri erau anchetaţi de cei din Departamentul de Justiţie, în 2013. Acesta era nemulţumit de restricţiile impuse presei. Ultimul său articol, “De ce democraţilor le place să spioneze americanii”, a fost publicat în BuzzFeed, la 7 iunie. Unsprezece zile mai târziu, acesta murea într-un accident de maşină, la Los Angeles. Hastings conducea un autoturism Mercedes C250 Coupe, iar tragicul eveniment s-a întâmplat la 04:25, în cartierul Hancock Park. Un martor a declarat că mașina circula cu viteza maximă și înainte de intra într-un palmier gros, a scos scântei și flăcări. În acest sens sunt evidente imaginile surprinse de o cameră video din zonă.
Alţi martori ai accidentului mortal au povestit că, din cauza impactului extrem de violent, motorul a fost propulsat la câteva zeci de metri de maşină. Trupul lui Hastings a fost ars, iar medicul legist a identificat cadavrul pe baza amprentelor digitale pe care le deţinea FBI. Moartea sa a dus la turnarea filmului “Ameninţare iminentă”, regizat de Janek Ambros.
Imediat după deces, circumstanțele accidentului au fost considerate suspecte de apropiaţi şi fani. Fostul coordonator pentru securitate şi combaterea terorismului, Richard A. Clarke, a spus că datele despre accident sunt “în concordanţă cu un atac cibernetic al maşinii”. “Există un motiv pentru a crede că agenţiile de informaţii ale marilor puteri – inclusiv cea a Statelor Unite – ştiu cum să controleze o maşină. Deci, dacă a fost un atac cibernetic – nu spun că a fost –, cred că acela care a făcut-o, e deja departe”, a declarat Clarke.
Masina in care a murit jurnalistul Hastings
Cu puţin timp înainte de a muri, Hastings le-a spus prietenilor că se află în centrul unei anchete coordonate de Biroul Federal de Investigații. Într-un e-mail publicat de unul dintre prietenii săi, Hastings dezvăluia că se afla aproape de finalul unui subiect de senzaţie, ce ar fi avut legătură cu teme sensibile din administraţia americană, inclusiv cu portretul unui oficial CIA, fapt pentru care era nevoit să fie cât mai precaut. Rudele şi prietenii săi au declarat că jurnalistul devenise foarte tensionat în ultimele luni de viaţă şi se simţea urmărit de serviciile secrete.
Şi cazul lui Hastings, şi cel al lui Condrea, au în comun accidentul de maşină care nu are o explicaţie logică. Ambii aveau viteze foarte mari în momentul impactului şi niciunul dintre ei nu a frânat în momentul în care au pierdut controlul maşinii. Un alt detaliu comun care leagă poveştile celor doi: niciunul nu avea motive de sinucidere, deci această ipoteză este exclusă din start. În plus, amândoi deveniseră incomozi pentru anumite grupuri de interese. Şi unul, şi celălalt au fost indentificaţi în condiţii care lasă loc la interpretări: jurnalistul carbonizat pe baza unor amprente, iar trupul desfigurat al lui Condrea pe baza declaraţiilor făcute de soţia lui, care l-a recunoscut după unele semne particulare. În aceste condiţii, teoria conspiraţiei devine din ce în ce mai prezentă în rândul celor care se întreabă dacă, atât pe maşina lui Hastings, cât şi pe maşina lui Condrea, nu cumva o mână criminală a montat un dispozitiv care putea manevra direcţia şi care putea bloca frânele.
CITEŞTE ŞI ALTE SUBIECTE DESPRE DAN CONDREA:
“DAN CONDREA TRĂIEŞTE”. Ipoteză-bombă despre fostul patron Hexi Pharma