Evenimentul Zilei > Actualitate > Un nou scandal cu Poliția Română. Au greșit descinderea și au intrat peste două femei
Un nou scandal cu Poliția Română. Au greșit descinderea și au intrat peste două femei

Un nou scandal cu Poliția Română. Au greșit descinderea și au intrat peste două femei

Miercuri, la primele ore ale dimineții, mascații au efectuat o descindere la o adresă greșită din Clinceni, județul Ilfov.

Mascații au efectuat miercuri, la primele ore ale dimineții, o descindere la o adresă greșită din Clinceni, judeţul Ilfov. Astfel, din cauza unor informații greșite, o femeie şi fiica sa au fost trezite din somn, bruscate, imobilizate și ameninţate cu arma. După ce au realizat că au făcut o greșeală, oamenii legii au plecat fără a oferi vreo explicație celor două.

Speriată de scandal, o vecină a filmat totul.

Mascații au efectuat o descindere la o adresă greșită din Chiajna, Ilfov

În imaginile surprinse de aceasta, se poate observa cum femeia cere explicații de la oamenii legii. În timp ce aceasta le solicita un proces verbal, mascații se grăbeau să urce în mașină pentru a merge la adresa corectă. După incident, fiica femeii a avut nevoie de îngrijiri medicale, anunță Antena 3.

Percheziţii la poliţişti acuzaţi de tortură şi lipsire de libertate

Procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Bucureşti au efectuat, miercuri dimineaţă, nouă percheziţii domiciliare în Bucureşti şi judeţul Caraş-Severin, în cadrul unei anchete care vizează poliţişti din Capitală acuzaţi de tortură şi lipsire de libertate în mod ilegal.

„În dimineaţa zilei de 3 martie 2021, au fost efectuate percheziţii domiciliare pe raza municipiului Bucureşti şi judeţului Caraş-Severin, în baza a 9 autorizaţii emise de judecătorul de drepturi şi libertăţi din cadrul Tribunalului Bucureşti. Percheziţiile au fost efectuate într-o cauză având ca obiect infracţiunile de tortură şi lipsire de libertate în mod ilegal, presupus săvârşite în luna septembrie a anului 2020 asupra a două persoane vătămate. La momentul actual, procurorii criminalişti din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Bucureşti şi ofiţerii de poliţie judiciară din cadrul Direcţiei Generale Anticorupţie efectuează audieri ale persoanelor vizate de percheziţiile domiciliare, acestea având calitatea de agent de poliţie în cadrul Direcţiei Generale de Poliţie a Municipiului Bucureşti”, se arată într-un comunicat al Parchetului Capitalei.

Dosarul a fost deschis după ce, în septembrie 2020, doi tineri au reclamat faptul că au fost bătuţi de poliţişti de la Secţia 16.

Unul dintre tineri susţinea că fost agresat de poliţişti în zona Eroii Revoluţiei din Capitală, după ce le-a atras atenţia agenţilor că nu poartă mască de protecţie şi dau amenzi fără temei.

Tânărul spunea atunci că poliţiştii i-au pus cătuşe la mâini şi l-au lovit cu bastoanele, cu pumnii şi picioarele.

Iniţial, ancheta a fost deschisă de Parchetul de pe lângă Judecătoria Sectorului 4, care apoi şi-a declinat competenţa în favoarea Parchetului Capitalei.