Mască vs. job în Europa. 3 profesori din Austria care au refuzat să poarte măşti de protecţie împotriva COVID-19 au fost demişi, a informat sâmbătă ziarul Kronen Zeitung, relatează Reuters, citată de Agerpres.

Nepurtarea măștii de protecție te poate lăsa pe drumuri

3 profesori din districtele Freistadt, Voecklabruck şi oraşul Wels din Austria Superioară au fost demişi. Discuţiile cu autorităţile nu au reuşit să rezolve situaţia, a specificat ziarul. “Au existat multe eforturi pentru a-l convinge să se conformeze măsurilor de prevenţie. Însă toate au fost în zadar”, a declarat Ministerul Educaţiei despre profesorul din Freistadt.

Alţi 3 profesori din Freistadt, Braunau şi Steyr au fost convinşi să poarte măşti şi şi-au păstrat slujbele, a mai spus ziarul.

Mască vs. job în Europa. În Austria a devenit obligatorie masca FPP2

Începând din 25 ianuarie, Austria şi-a înăsprit regulile pentru a cere purtarea măştilor de tip FFP2, care filtrează particulele. Acolo puteau fi utilizate simple măşti de bumbac.

Pe de altă parte, în Elveţia, un client care a refuzat să poarte mască nu va mai avea voie să intre 5 ani în lanţul de supermarketuri Migros.

În Elveţia, unde purtarea măştii este obligatorie în interior, un autoproclamat “rebel al coronavirusului” a încercat să intre într-un supermarket din Lucerna fără a purta mască. El a refuzat în mod repetat să poarte o mască. A fost în final arestat de poliţie. Bărbatului i s-a interzis de asemenea accesul în magazinele SportXX şi Micasa.

Un val de proteste violente anti-restricții a cuprins toată Europa

Sâmbătă, demonstraţiile din oraşul german Kassel (landul Hessa) împotriva restricţiilor legate de COVID-19 au degenerat în violenţe între poliţie şi protestatari. La proteste au luat parte mii de oameni. Mai multe persoane au fost arestate.

Mulţi dintre manifestanţi sunt susţinători ai aşa-numitei mişcări Querdenken, formată din contestatari ai COVID-19, activişti de extremă dreapta şi opozanţi ai vaccinării. Și Londra cunoaște, sâmbătă,ample mișcări de protest. De asemenea, mii de oameni au manifestat în oraşul elveţian Liestal pentru a cere încetarea restricţiilor destinate combaterii pandemiei.