Mască vs. job în Europa. Profesori rămași șomeri pentru că au refuzat să poarte masca

Mască vs. job în Europa. Profesori rămași șomeri pentru că au refuzat să poarte masca

Europa se confruntă în prezent cu o amplă mișcare de contestare a măsurilor de restricție provocate de pandemie. Pe lângă proteste vehemente în multe țări, și la nivel individual refuzul de a se conforma măsurilor face mulți adepți.

Mască vs. job în Europa. 3 profesori din Austria care au refuzat să poarte măşti de protecţie împotriva COVID-19 au fost demişi, a informat sâmbătă ziarul Kronen Zeitung, relatează Reuters, citată de Agerpres.

Nepurtarea măștii de protecție te poate lăsa pe drumuri

3 profesori din districtele Freistadt, Voecklabruck şi oraşul Wels din Austria Superioară au fost demişi. Discuţiile cu autorităţile nu au reuşit să rezolve situaţia, a specificat ziarul. "Au existat multe eforturi pentru a-l convinge să se conformeze măsurilor de prevenţie. Însă toate au fost în zadar", a declarat Ministerul Educaţiei despre profesorul din Freistadt.

Alţi 3 profesori din Freistadt, Braunau şi Steyr au fost convinşi să poarte măşti şi şi-au păstrat slujbele, a mai spus ziarul.

Mască vs. job în Europa. În Austria a devenit obligatorie masca FPP2

Începând din 25 ianuarie, Austria şi-a înăsprit regulile pentru a cere purtarea măştilor de tip FFP2, care filtrează particulele. Acolo puteau fi utilizate simple măşti de bumbac.

Pe de altă parte, în Elveţia, un client care a refuzat să poarte mască nu va mai avea voie să intre 5 ani în lanţul de supermarketuri Migros.

În Elveţia, unde purtarea măştii este obligatorie în interior, un autoproclamat "rebel al coronavirusului" a încercat să intre într-un supermarket din Lucerna fără a purta mască. El a refuzat în mod repetat să poarte o mască. A fost în final arestat de poliţie. Bărbatului i s-a interzis de asemenea accesul în magazinele SportXX şi Micasa.

Un val de proteste violente anti-restricții a cuprins toată Europa

Sâmbătă, demonstraţiile din oraşul german Kassel (landul Hessa) împotriva restricţiilor legate de COVID-19 au degenerat în violenţe între poliţie şi protestatari. La proteste au luat parte mii de oameni. Mai multe persoane au fost arestate.

Mulţi dintre manifestanţi sunt susţinători ai aşa-numitei mişcări Querdenken, formată din contestatari ai COVID-19, activişti de extremă dreapta şi opozanţi ai vaccinării. Și Londra cunoaște, sâmbătă,ample mișcări de protest. De asemenea, mii de oameni au manifestat în oraşul elveţian Liestal pentru a cere încetarea restricţiilor destinate combaterii pandemiei.