Şeicul Farrokh Sekaleshfar, născut în Marea Britanie, dar stabilit în prezent în Iran, călătoreşte prin lume şi răspândeşte mesaje pline de ură, relatează foxnews.com. Luna trecută a predicat la Centrul Islamic Husseini din Sanford, o suburbie a Orlando. Tema întrunirii desfăşurate cu uşile închise a fost “Cum trebuie tratat fenomenul homosexualităţii” şi a stârnit mâni comunităţii locale a LGBT.

Potrivit Fox News, Sekaleshfar se mai exprimase în legătură cu acest subiect, în urmă cu trei ai, tot pe teritoriul Statele Unite, amestcând atunci haotic ideea de compasiune cu pedepsirea cu moartea a homosexualilor. “Sentinţa pentru ei este moartea. Nu trebuie să vă jenaţi de asta. Moartea e singura sentinţă în cazul lor”, spunea şeicul în cadrul unei ceremonii susţinute la Universitatea din Michigan în 2013.

 “Conducerea Centrului Islamic Husseini nu ştia despre acest discurs în momentul în care l-a invitat. Şi vă rugăm să înţelegeţi că viziunea unui vorbitor nu reprezintă neapărat punctul de vedere al centrului. Dorim să subliniem că nimic, dar absolut nimic nu justifică atrocităţile comise la club”, a precizat un reprezentant al centrului din Orlando.

Potrivit dailymail.co.uk, Sekaleshfar ar fi trebuie să ajungă în Australia în cursul acestei săptămâni, dar autorităţile australiene au anunţat că doresc să reexamineze documentele şeicului şi să analizeze temeinic motivele vizitei acestuia

Te-ar putea interesa și: