Evenimentul Zilei > Politica > Mărul discordiei, controversatul program Anghel Saligny, va fi adoptat vineri de Guvernul Cîțu
Mărul discordiei, controversatul program Anghel Saligny, va fi adoptat vineri de Guvernul Cîțu

Mărul discordiei, controversatul program Anghel Saligny, va fi adoptat vineri de Guvernul Cîțu

În plină criză politică, guvernul Cîțu va adopta vineri, într-o ședință de executiv, ordonanța de urgență pentru aprobarea programului de investiții ”Anghel Saligny”, motivul de dispută între partenerii de coaliție.

Decizia a fost luată joi în ședința Biroului Permanent Național(BPN) al PNL. Mai mult, Guvernul va adopta rectificarea bugetară marți, 7 septembrie, potrivit surselor unor surse liberale citate de g4media.ro.

La această oră moment nu e clar dacă miniștrii USR PLUS vor participa la viitoarele ședințe de guvern, având în vedere că miercuri au boicotat ședința.

Miercuri, în timpul ședinței de Guvern, miniștrii USR PLUS au părăsit sala, nemulțumiți că pe ordinea de zi a fost introdus și Programul Anghel Saligny.

Ulterior, copreședintele formațiunii, Dacian Cioloș, a declarat public că „miniștrii(…) USR PLUS nu mai au ce să caute într-un guvern care din punctul lor de vdere nu este respectat”.

Programul Anghel Saligny este mărul discordiei

„Programul Anghel Saligny, care are un nume atât de frumos, nu dărâmă guvernul… Acest nume va ajuta la ceea ce ne-am asumat noi în programul de guvernare: construim România. Nu poți construi România fără investiții. Acest proiect nu înseamnă dezvoltare la balconul domnului Cîțu, ci înseamnă dezvoltare în comunitățile locale.

Nu este vorba despre bătăliile interne din PNL. Și electoratul nostru este sensibil la schimbările din justiție. Acest program vizează comunitățile locale, indiferent că sunt conduse de PNL, USR PLUS, UDMR, PSD…”, a declarat miercuri seara, Rareș Bogdan.

Programul Național de Investiții ”Anghel Saligny” prevede cheltuirea a 50 de miliarde de lei în următorii 6 ani pentru mici proiecte locale gestionate de primari. Alocarea banilor se face fără prea multe condiționalități, iar verificarea proiectelor finale este sumară. Programul este solicitat insistent de primarii PNL.

Programul de investiții pentru autoritățile locale, a fost discutat pe 11 august în primă lectură în ședința de Guvern, fiind însă respins categoric de USR PLUS. „Din punctul meu de vedere este inadmisibil ca astăzi, în 2021, să nu avem drumuri asfaltate în toate localitățile, să nu avem canalizare și apă, lucruri de bază pe care trebuia să le avem până acum făcute. Le vom face în acest mandat”, spunea premierul Florin Cîțu despre program, la finalul ședinței de Guvern.

 

Publicat in categoriile: Politica
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: