Mărturii incredibile ale soldaților ruși trimiși să lupte în Ucraina: „Trebuie să cumpărăm totul pe banii noștri. Nu ni se dă nimic”

Mărturii incredibile ale soldaților ruși trimiși să lupte în Ucraina: „Trebuie să cumpărăm totul pe banii noștri. Nu ni se dă nimic” Rusia ar putea suferi 500.000 de victime în urma războiului. Sursa: https://www.themoscowtimes.com/

Soldații ruși care se pregătesc să fie trimiși la luptă în Ucraina trebuie să cumpere echipament personal pe cheltuiala lor, potrivit mai multor militari care au vorbit cu The Moscow Times sub protecție de anonimat. Unele dintre articolele care ar trebui furnizate de armată includ încălțăminte, jachete, pantaloni, apărători pentru corp, bandaje și garouri.

Bărbații intervievați de The Moscow Times au spus că li s-a promis un salariu lunar de aproximativ 200.000 de ruble (3.365 de dolari) dacă semnau un contract pentru a se alătura trupelor ruse care luptă în Ucraina – dar că ar trebui să-și cumpere ei înșiși toate echipamentele.

Dacă îți eliberează o uniformă de câmp, ai noroc – poți economisi niște bani. Însă trebuie să cumpărăm jacheta și pantalonii, măcar să avem un schimb de îmbrăcăminte... Voi fi fericit dacă cheltuielile noastre pentru uniforme se vor plăti și nu vom fi nevoiți să le luăm din salariu, a unul dintre ei.

O vestă de luptă de nivel 4 – care poate opri gloanţele de pistol și pușcă, precum și schije – costă în medie 70.000 de ruble (1.200 USD). O cască este încă 10.000 de ruble (160 USD). Cizmele costă aproximativ 5.000 de ruble (80 USD) și chiar e nevoie de două perechi. O vestă tactică costă între 5.000 și 10.000 de ruble (80-160 USD). Și mai trebuie să-ți cumperi jachetă, pantaloni, tricouri și pulovere. Asta înseamnă aproximativ 200.000 de ruble (3.365 USD), a spus militarul de la Rosgvardia.

Ne puteți urmări și pe Google News

Un soldat rus spune că nu există haine groase, nu există truse de prim ajutor

Un soldat rus dintr-o unitate militară din apropierea munților Urali a declarat că aproape niciun echipament nu a fost furnizat pentru cei care se îndreaptă spre Ucraina.

Trebuie să cumpărăm totul singuri, din banii noștri. Nici măcar nu vorbesc despre armătură și căști moderne: nu există haine groase, nu există truse de prim ajutor. Tot echipamentul cu care luptăm în Ucraina miroase a naftalină, iar armele se blochează. Căștile cu vizor sunt cele mai scumpe. O cască ieftină este cât o șapcă. Vizorul protejează ochii, deci prețul este mai mare.

Un vânzător de echipamente militare de pe Avito s-a prezentat ca Ilya când a fost contactat de The Moscow Times,  a spus că  vânzările de veste și alte echipamente de protecție au crescut vertiginos pe Avito de la începutul războiului din Ucraina, potrivit Ilya.

Mulți băieți vor să lupte. Abia am timp să pun un anunț. Nu vând doar echipamente second hand. Am căști, uniforme anti-balistice și veste tactice. Tot ceea ce au ei este licențiat și aprobat de Ministerul Apărării, așa că dacă există un mic defect, echipamentul este scos din funcțiune. Il vindem cu o mica reducere. Nu vrem să-l aruncăm. Dar este 100% de înaltă calitate”, a spus el.

Militarii care au vorbit cu The Moscow Times au spus că nu li s-au eliberat trusele militare Ratnik ale Forțelor Armate Ruse – dar le pot cumpăra de pe Avito.

Puteți cumpăra un Ratnik pentru 35.000 de ruble (575 USD). Este ușor să mergi sau să alergi, dar plăcile ceramice protejează doar pieptul și spatele. Cel mult poate proteja împotriva schijelor. Cumpărați echipament de cea mai bună calitate și nu negociați. Să rămâi în viață merită, a spus Ilya.

De la începutul invaziei, au existat dovezi că Rusia a avut probleme cu aprovizionare în Ucraina

Unii soldați ruși au furat chiar încălțăminte de la ucraineni, potrivit rapoartelor presei ucrainene. Un soldat rus care se afla în Ucraina la începutul războiului a declarat pentru The Moscow Times că pantofii și îmbrăcămintea cu care i s-a eliberat nu erau de iarnă.

Am avut degerături la ambele picioare. În Ucraina eram mereu înghețați, zi sau noapte, și mă gândeam mereu cum să mă încălzesc. Nu toate corturile militare aveau sobe, iar soldații ruși încercau să se încălzească cu covoare, potrivit Ruslan Leviev, fondatorul Conflict Intelligence Team, care investighează activitatea militară și mercenară a Rusiei.

Soldații ruși au spus că își pregătesc și propriile truse de prim ajutor: „Cel pe care îl eliberează are bandaje, iod și un garou”, a spus militarul pentru themoscowtimes.com