Mărturii cutremurătoare: Turiștii UE sunt reținuți și tratați „ca niște criminali”

Mărturii cutremurătoare: Turiștii UE sunt reținuți și tratați „ca niște criminali”

Turiștii UE se plâng de tratamentul care li se aplică la frontiera britanică. Aceștia spun că sunt opriți de către ofițerii de Frontieră unde sunt reținuți și tratați „ca niște criminali”.

Turiștii UE care vin în Marea Britanie au spus că au fost amprentați, reținuți și tratați ca mincinoși de către oficialii de frontieră.

Sergio D'Alberti, un manager de hotel italian în vârstă de 51 de ani, care acum nu mai lucrează din cauza pandemiei, a declarat pentru The Guardian că a fost ținut timp de șapte ore în port de către oficialii Forței de Frontieră din Marea Britanie.

Aceștia au spus că suma de 4.500 de euro (3.870 de lire sterline) „nu este suficientă pentru a acoperi toate costurile rezonabile” și că lipsa unui bilet de întoarcere s-a adăugat la suspiciunea că turistul italian minte.

Ne puteți urmări și pe Google News

D'Alberti a planificat o călătorie de la casa sa de pe Coasta de Azur spre Irlanda pentru a întâlni familia soției sale. În schimb, a spus el, a fost ținut ore în șir, amprentat și fotografiat „ca și cum aș fi fost un criminal”, deoarece nu a rezervat o cameră de hotel și nu avea bilet de întoarcere.

Sergio D'Alberti spune că nu mai vrea să audă de Marea Britanie

„A fost oribil. Sunt dezgustat de felul în care am fost tratat. Nu am fost niciodată atât de umilit în viața mea. Nu voi mai merge niciodată în Marea Britanie. Pentru mine Marea Britanie nu mai există. Nu este în vocabularul meu”, a spus el.

Acelaşi lucru l-a păţit şi Angelina, o patiseră daneză care făcuse o excursie de 10 ore din Iutlanda împreună cu iubitul ei. „Tocmai am mers cu el să-i vizitez familia. Am un loc de muncă aici în Danemarca și plănuiam să stau trei săptămâni”.

La fel ca D'Alberti, Angelina a fost îndepărtată în urmă cu două săptămâni. Când a făcut o altă încercare de a intra în Marea Britanie, ajungând duminică seara la Heathrow, a petrecut următoarele cinci ore plângând într-o cameră de detenție a aeroportului. În ciuda faptului că avea bilet de întoarcere pentru 16 iunie, insistând că își exercită dreptul de cetățean al UE de a vizita Marea Britanie fără viză, ea se temea că oficialii Forței de Frontieră plănuiau să o expulzeze și să o împiedice să-și vadă iubitul.

I s-a permis ieșirea la 22:30, după o experiență „oribilă”

Oficialii Forței de Frontieră nu au putut explica de ce le-a luat atât de mult timp sau de ce a fost lipsită de libertate. De asemenea, îi cercetaseră gențile și o întrebaseră despre slujba ei din Danemarca și despre părinții ei.

Angelina: „M-au întrebat de ce intru în Marea Britanie și le-am spus: să-l vizitez pe iubitul meu”, a povestit ea.

D'Alberti, care începe un nou loc de muncă în Bayonne, Franța, în iulie, a susținut că statutul său de șomer a fost transformat în ceva sinistru: „I-am întrebat: este normal să-mi luaţi amprentele? Faceți asta tuturor celor de la graniță? Le-aţi amprentat fiecare deget. Apoi mi-au făcut o poză de parcă aș fi fost suspect ”.

Un purtător de cuvânt al Home Office a declarat: „Ne așteptăm ca Forța de Frontieră să trateze toate sosirile cu respect și să ia în considerare situația fiecărui pasager în mod individual. Publicul britanic se așteaptă ca noi să verificăm dacă oricine intră în Marea Britanie are dreptul de a face acest lucru, iar pasagerilor li se pot pune întrebări pentru a stabili de ce doresc să intre în Marea Britanie”, scrie theguardian.