Mărturii cutremurătoare despre Secţia 16!  Imaginile au fost surprinse de camerele video din cadrul secție. Victima din imagini a fost bătută şi umilită de polițiști.

Dus la secție, bărbatul care a sesizat incidentul la 112 a fost supus brutalităților în mai multe reprize. După cum se poate observa din imagine.

Incidentul s-a petrecut pe o stradă din Sectorul 4. Mai exact, pe 1 septembrie, în jurul orei 21, un bărbat a sunat la 112 să reclame că în timp ce se afla cu prietenul său, pe o stradă din Sectorul 4, în urma unor discuții contradictorii, ar fi fost agresați de poliție, conform surselor citate. La fața locului, a fost trimis un echipaj de poliție al Secției 16 care i-a identificat pe ce doi bărbați, aceștia nedorind să meargă la sediul Poliției pentru a formula o sesizare.

Mărturii cutremurătoare despre Secţia 16! Chinurile și umilințele par rupte din filmele de groază

Scena 1, cu imagini alb-negru: cel reținut, cu mâinile imobilizate la spate, este trântit la pământ de un polițist. Sunt prezenți 2 polițiști, dintre care unul comite brutalitățile.

Imagini cutremurătoare din Secția 16, unde șapte polițiști bat și strangulează un bărbat încătușat. Liderul de sindicat, arestat de procurori pentru tortură

Scena 2: persoana reținută, care stă în picioare, este luată din spate de polițist și dată cu capul de banca din față și apoi pusă la pământ între pupitre. Sunt prezenți 2 polițiști, unul singur brutalizează.

Scena 3: un polițist corpolent, în geacă galbenă, cu pilozitate facială (barbă, mustață) îl apucă de gât pe suspectul care stătea pe un scaun și îl pune la pământ. La violențe participă efectiv trei polițiști. Ceilalți aflați în încăpere se uită la scenă.

Scena 4: sunt șapte polițiști în încăpere iar suspectul este așazat pe un scaun. Un polițist vine pe la spatele scaunului și-l apucă pe suspect de gât cu ambele brațe în ceea ce pare a fi o priză de sufocare.

 Chinurile și umilințele par rupte din filmele de groază

Imagini din Secția 16 de Poliție din București, unde o parte dintre polițiștii acuzați într-un dosar de tortură maltratează un alt suspect

Florin Vîlnei, președintele Federației Polițiștilor Sed Lex, a confirmat, la Antena 3, că o parte dintre cei care apar în imaginile prezentate vineri, la Exces de putere, sunt aceiași din dosarul deschis de procurori pentru sechestrare și tortură într-un caz petrecut în septembrie 2020.

În acest dosar, au fost arestați, joi, trei polițiști. Trei au fost puși sub control judiciar iar în cazul unui alt polițist nu s-a dispus nicio măsură.

Printre cei arestați se află și Viorel Constantin Șeicaru, vicepreședintele unei alte organizații sindicale, Sindicatului Naţional al Poliţiştilor.

Alături de Șeicaru au fost aresați polițiștii Răzvan Viorel Lupu și Dorin Nine.

Florin Vîlnei, lider Sed Lex: Cei de la Secția 16 mi-au transmis să ne vedem, fiecare, de treaba noastră. Unul dintre cei din imagini este lider de sindicat național. Este prim-vicepreședinte. Nu la mine.

Acum 2 ani, când am luat atitudine cu privire la ce s-a întâmplat acolo, cunoscând destul de bine secțiile din București, discuțiile erau destul de aprinse cu privire la comportamentul acestor indivizi, că nu pot să-i numesc colegi, și am avut o atitudine destrul de acidă.

N-au ce căuta și nu trebuie să tolerăm astfel de comportamente. Am luat atitudine încă de atunci. Cei de la Secția 16 mi-au transmis, subliminal, să ne vedem, fiecare, de treaba noastră”, a spus liderul Sed Lex, Florin Vîlnei.

Incidentul care a dus la anchetarea și arestarea polițiștilor de la Secția 16 a avut loc în septembrie 2020.

Atunci, doi tineri au reclamat faptul că au fost bătuţi de poliţişti în zona Eroii Revoluţiei din Capitală, după ce le-au atras atenţia agenţilor că nu poartă mască de protecţie şi dau amenzi fără temei.

 Unul din ei a fost abandonat în câmp

Bărbat agresat de polițiști: Cel mai vârstnic era cel mai agresiv. A urinat pe mine. Potrivit plângerii penale, cei doi au fost încătușați și loviți.

Unul dus pe un câmp de lângă Bucureșt, bătul și lăsat acolo, iar al doilea abandonat într-o zonă rău famată din oraș, după ce a fost lovit de polițiști.

„Am fost târât din mașină. Aceasta este calea ferată unde mi-a fost aruncat telefonul. Adidașii au fost aruncați în partea dreaptă. Mașinile de poliție se aflau aici. Erau trei mașini de poliție. Am fost pus la pământ cu cătușe la spate, am fost prima dată pus cu fața în sus.

Mi-au dat prima dată peste pulpe, apoi peste tălpi, scoțându-mi adidașii, după care m-au întors cu fața în jos și au început să dea iar cu bastoanele în mine.

M-au pus să îmi cer iertare. N-am mai putut rezista loviturilor și mi-am cerut iertare. Cel mai în vârstă a fost cel mai agresiv dintre toți. A urinat pe mine”, a povestit una dintre victime la Antena 3.