Înainte de nefericitul eveniment, tânăra depusese plângere chiar săptămâna trecută împotriva lui pentru viol și agresiune, dar bărbatul a ales să se răzbune.

Victima este, în prezent, în stare gravă la spitalul din Drobeta Turnu Severin și va fi adusă la București, la Spitalul „Grigore Alexandrescu”. Fapta a avut loc la Dârvari, județul Mehedinți, în locuința fetei, iar cel care a comis-o este a stat după gratii vreme de 25 de ani, după ce a comis cinci crime. Dornic de răzbunare, după ce tânăra a depus o plângere împotriva sa pentru viol, bărbatul a intrat, vineri seara, peste adolescenta de 17 ani, în casă, a aruncat cu benzină peste ea și pur și simplu i-a dat foc.

Vecinii au sărit imediat în ajutorul tinerei. „Au scos-o la fântână oamenii, vecinii au auzit. Au aruncat cu apă pe ea, au stins-o și au pus-o în salvare”, a spus o vecină. Un alt bărbat a relatat: „I-a dat foc și a fugit, după aceea a venit poliția, l-am căutat pe aici, dar nu l-am găsit”, a povestit un bărbat. „El trebuia să stea acolo unde îi este locul sau să fie supravegheat de autorități ca în alte țări”. „90 de ani pentru cinci crime a fost condamnat. Să nu le mai dea drumul la infractorii cu crime!”, a mai tunat un vecin.

Astfel, bărbatul care a comis această faptă este Ion Turnagiu (foto). Acesta a fost condamnat în 1994 la închisoare pe viață, după ce a comis cinci crime. Anul trecut, în luna mai, acesta a fost eliberat pentru bună purtare și a lucrat cu ziua, devenind, între timp, și bun prieten cu tatăl tinerei pe care a încercat să o omoare.

Atacatorul în vârstă de 45 de ani a comis, așadar, cinci crime cu sânge rece. Toate, în 1993. Printre victimele sale s-a numărat și o femeie însărcinată în luna a șaptea.

Ion Turnagiu ar fi început să vorbească cu fata de 17 ani pe rețelele de socilizare. „Ar fi avut o relație cu soră-mea, am văzut mesaje la ea în telefon. Îi spunea că el a iubit-o și că l-a făcut să sufere. O mai amenința pe soră-mea. S-au cunoscut la Severin și apoi a venit aici, în Dîrvari,” a declarat fratele tinerei pentru ziarul local Actual de Mehedinți.