Martor în procesul Colectiv : „O firmă putea să funcţioneze şi fără acord de funcţionare de la Primărie, în baza unei înregistrări la Registrul Comerţului”

Martor în procesul Colectiv : „O firmă putea să funcţioneze şi fără acord de funcţionare de la Primărie, în baza unei înregistrări la Registrul Comerţului”

Firmele nu aveau nevoie de autorizaţie pentru paza şi stingerea incendiilor de la primărie, pentru a funcţiona. În ceea ce îl priveşte pe fostul primar al Sectorului 4, Cristian Popescu-Piedone, acesta ar fi semnat autorizaţiile fără să se mai uite şi în dosarele respective.

Asta a susţinut azi unul dintre martorii în procesul Colectiv. Şedinţa de judecată s-a desfăşurat la Tribunalul Bucureşti.

Cel care a făcut aceste declaraţii, preluate de Agerpres, este Doru Adrian Ghitcuţă, şef al Serviciului Autorizări din Primăraria Sectorului 4.

"Când mergeam la şedinţele din Primărie, am văzut pe masa primarului (Cristian Popescu-Piedone, n.r.) mape cu acorduri şi autorizaţii fără a avea ataşate documente. Documentaţia era foarte mare pentru un asemenea acord. Documentaţia ajungea la şeful serviciului autorizări, dar nu ajungea şi la primar.

În opinia mea, o firmă putea să funcţioneze şi fără acord de funcţionare de la Primărie, în baza unei înregistrări la Registrul Comerţului.

Dacă era vorba de un spaţiu alimentar sau spaţiu aglomerat, avea nevoie de autorizare de la Primărie.

O bancă nu are nevoie de autorizare de la Primărie. La fel jocurile de noroc sau cazinourile, care iau autorizaţii de la Ministerul Finanţelor.

Agenţii economici trebuiau să aibă autorizaţie PSI, dar aceasta era obligaţia agentului economic. Nimeni nu verifica dacă un agent economic avea autorizaţie PSI", a declarat azi Doru Adrian Ghitcuţă în faţa judecătorilor.

Acesta a mai spus că după ce un agent economic primea autorizaţie niciun funcţionar de la Primărie nu mergea în control în acel loc.

"După depunerea cererii la Serviciul Autorizări, nu se deplasa nimeni la faţa locului să facă control.

Atribuţii în acest sens avea Poliţia Locală, dar după ce se emitea acordul de funcţionare. Poliţia Locală nu avea însă atribuţii de control în legătură cu respectarea suprafeţei", a susţinut acelaşi vorbitor.

 

 

Ne puteți urmări și pe Google News