Evenimentul Zilei > Social > Weekend cu scântei: Marșul NORMALITĂȚII vs. Marșul DIVERSITĂȚII!
Weekend cu scântei: Marșul NORMALITĂȚII vs. Marșul DIVERSITĂȚII!

Weekend cu scântei: Marșul NORMALITĂȚII vs. Marșul DIVERSITĂȚII!

În aceeași zi, în Capitală, vor avea loc două manifestări antagoniste: Noua Dreaptă organizează Marșul pentru Normalitate, iar câteva ore mai târziu începe Marșul pentru Diversitate, pus la cale de comunitatea LGBT. Pentru ca cele două "tabere" să nu se întâlnească, au fost luate măsuri drastice!

Sâmbătă, în Piața Victoriei, membrii și simpatizanții Noua Dreapta vor milita “împotriva parteneriatelor civile, a Raportului Panzeri și a tuturor inițiativelor legislative anti-creștine asumate de politicieni”.

Marșul pentru Normalitate va începe la prânz, după programul:
– 11.30 – 12.00, adunarea participanţilor în Piaţa Victoriei;
12.30 – 14.00, marş pe traseul Piaţa Victoriei – Calea Victoriei – Piaţa Naţiunilor Unite – Splaiul Independenţei – Alee Dealul Mitropoliei.

Ca în fiecare an, sute de polițiști și jandarmi vor fi dislocați în zonă, iar traficul va fi restricționat parțial, participanții urmând să se deplaseze doar pe o bandă!

Marșul Diversității, la o aruncătură de băț!

La două ore după ce se va încheia marșul Noua Dreaptă, adică de la ora 16.00, începe cel al DIVERSITĂȚII! De zece ani comunitatea LGBT din România iese în stradă, alături de susținătorii ei, ca să ceară egalitate în drepturi pentru toți cetățenii acestei țări, indiferent de orientare sexuală, identitate de gen, etnie sau credințe religioase și legiferarea “parteneriatului civil” care, spun organizatorii, ar asigura drepturi minime, legate de moștenire sau partajul bunurilor, atât cuplurilor heterosexuale care conviețuiesc în relații de parteneriat, cât și cuplurilor de același sex.

Programul evenimentului:
16:00- 16:30 Adunarea participanților și discursuri, la Arcul de Triumf
16:30- 17:30 Parcurgerea traseului Arcul de Triumf spre Piața Victoriei.
17:30- 19:00 Petrecere in aer liber

Sute de polițiști și jandarmi vor supraveghea și acest marș, iar traficul rutier va fi restricţionat în intervalul orar 16.30 – 19.00 pe Şos. Kiseleff  de la Piaţa Arcul de Triumf  până la Piaţa Victoriei şi pe străzile care acced în Şos. Kiseleff.

Puteți folosi ruta  ocolitoare: Piaţa Arcul de Triumf – Bd. Mareşal Constantin Prezan – Piaţa Charles de Gaulle – Bd. Aviatorilor – Piaţa Victoriei!