Evenimentul Zilei > Sport > Marius Vizer, reales președinte al Federației Internaționale de Judo. FOTO
Marius Vizer, reales președinte al Federației Internaționale de Judo. FOTO

Marius Vizer, reales președinte al Federației Internaționale de Judo. FOTO

Marius Vizer a fost reales, joi, în unanimitate, în funcţia de preşedinte al Federaţiei Internaţionale de Judo (IJF), în cadrul Congresului acestei organizaţii, care are sediul la Budapesta.
Marius Vizer se află în funcţie din 2007, iar acum va începe ‘dezvoltarea unui nou ciclu care să propulseze judo către noi culmi, potrivit site-ului forului mondial.

„Împreună, în următorii patru ani, vom face lucrurile mai bine şi vom susţine şi mai puternic federaţiile naţionale şi continentale”, a subliniat Vizer. Şi continuă: „Cred că prin unitate, încredere şi solidaritate putem ridica judoul la nivelul următor. Asta vom face începând de azi”, a mai spus Vizer, care a fost singurul candidat la funcţia de preşedinte. Tot în şedinţa Comitetului Executiv de miercuri, Vizer a propus numirea lui Vlad Marinescu în funcţia de director general al IJF, iar nominalizarea a fost ratificată prin aclamaţii.

În imagine este Marius Vizer cu Vladimir Putin, un iubitor al acestui sport

Vladimir Putin practică judo de când avea 11 ani: ”Eram doar un copil când am început să practc judo și am devenit interesat profund în arte marțiale, în filozofia lor specială, cultura, relațiile cu oponentul și regulile luptei”, a declarat Vladimir Putin, care deține titlul de Maestru al Sporturilor în judo.

În septembrie 2006, el a devenit președintele de onoare al Uniunii Europene de Judo, iar în 2010 a primit un doctorat onorific în judo din partea Universității de Tineret din Coreea din Coreea de Sud.

Hungary: Russia's President Putin on state visit to Hungary

Marius Vizir este  lui sensei Florentin Marinescu, preşedintele Federaţiei Române de Arte Marţiale

Marinescu, aflat în cadrul IJF din 2003, este din 2020 preşedintele Federaţiei Internaţionale Esports (a sporturilor electronice). El este fiul lui sensei Florentin Marinescu, preşedintele Federaţiei Române de Arte Marţiale, cel care fost preparatorul fizic al Stelei în 1986, când cucerea Cupa Campionilor Europeni la fotbal.

Cel care a fost şi preşedintele de onoare al Federaţiei Române de Judo se află în funcţie, la IJF, din 2007, iar acum va începe ”dezvoltarea unui nou ciclu care să propulseze judo către noi culmi”, potrivit site-ului forului mondial.

Marius Vizer a mai propus numirea lui Vlad Marinescu în funcţia de director general al IJF, iar nominalizarea a fost ratificată prin aclamaţii. Marinescu, aflat în cadrul IJF din 2003, este din 2020 preşedintele Federaţiei Internaţionale Esports (a sporturilor electronice), potrivit Agerpres.