Suspendarea lui Șumudică va intra în vigoare începând cu 8 iunie, astfel că tehnicianul nu va putea conduce campioana României în dubla manșă din turul 3 preliminar al Ligii Campionilor (tur 26 sau 27 iulie – retur 2 sau 3 august). 

Comunicatul FRF:

FIFA a extins la nivel internațional sancțiunile dispuse împotriva antrenorului Marius Șumudică de către Comisia de Recurs a Federației Române de Fotbal. Decizia Președintelui Comisiei de Disciplină a FIFA a venit ca urmare a solicitării Federației Române de Fotbal.

Precizăm că, în conformitate cu decizia anterior menționată, sancțiunea la nivel internațional se aplică în condițiile precizate în Decizia Comisiei de Recurs a FRF, respectiv cu începere din data de 08.06.2016. În ceea ce privește executarea sancțiunii pe teritoriul României sunt aplicabile prevederile Regulamentului Disciplinar al FRF.”

Reacția lui Marius Șumudică, după decizia FIFA:

„Am citit şi eu, mi-a venit un mail de la federaţie, dar e ambiguă toată situaţia. Nu ştiu exact de când şi până când începe această suspendare şi ce se întâmplă. Eu am vorbit cu 3 avocaţi, unul dintre ei chiar arbitru la TAS şi mi-a spus că e clar din decizia FIFA că sunt suspendat cu data de 8.06. Deci ar trebui să îmi expire suspendarea în jurul datei de 1 august. Acum, FRF spune că la nivel internaţional intră de la 8.06, pe când pe plan intern mi-ar începe de la primul meci oficial de campionat din sezonul viitor. Acum, nu ştiu. FRF nu e sub tutela FIFA? Dacă FIFA dă o astfel de decizie noi în România o punem când vrem noi? Eu ce să înţeleg? Că în competiţiile europene din 1 august eu pot sta pe bancă? Asta e decizia FIFA.

În această decizie nu scrie că sunt interzis, scrie că sunt suspendat. A fi interzis înseamnă a nu te apropia de fenomen, de fotbal. E o mare diferenţă între a fi suspendat şi interzis. Suspendat înseamnă că îmi pot desfăşura activitatea la antrenamente. A fi interzis înseamnă să nu antrenez, să nu merg la conferinţe de presă. Nu se pune problema să plec, am rămas aici, am început pregătirea. Puteam să mă folosesc de multe tertipuri şi să reziliez cu Astra şi să semnez în străinătate şi să revin la 1 august la Astra. Nu am vrut să fac asta, am vrut să-mi ispăşesc pedeapsa, dar FIFA spune un lucru, FRF spune altceva. Diseară, la amical, nu ştiu dacă stau pe bancă”, a declarat Marius Şumudică la DigiSport.