Evenimentul Zilei > Sport > Mario Rondon, atacantul străin care trage Sepsi după el: Am intrat în istoria clubului
Mario Rondon, atacantul străin care trage Sepsi după el: Am intrat în istoria clubului

Mario Rondon, atacantul străin care trage Sepsi după el: Am intrat în istoria clubului

Atacantul venezuelean, Mario Rondon, este unul dintre jucătorii străini care a adus un plus echipei de fotbal Sepsi. La vârsta de 36 de ani, fotbalistul reușește să fie un exemplu pentru coechipierii săi.

Sepsi, formația din Sfântul Gheorghe, se poate lăuda cu jucătorul venezuelean, Mario Rondon, care a reușit să aducă un plus de valoarea echipei de fotbal din SuperLiga României.

Atacantul, în vârstă de 36 de ani, a declarat că este mult mai atent la fizicul său față cum o făcea la 20 de ani. De asemenea, el a transmis tinerilor că dacă vor să obțină ceva nu trebuie să piardă timpul, ci să se responsabilizeze.

Obiectivul său personal este să ajute echipa la care joacă să ajungă în play-off. Întrebat dacă se gândește la titlu, Rondon a spus că „doar cerul este limita.”

„Hai să mergem din săptămână în săptămână, de la meci la meci! Să fim mai buni mâine decât azi. Sepsi are mulți tineri, are nevoie și de experiență. Prima dată – play-off-ul. Apoi, cerul este limita, corect?”, a declarat jucătorul de la Sepsi.

„Eu, ca jucător mai experimentat, pun presiune pe copii, altfel e relaxare”

Fotbalistul a mai precizat că face presiune pe colegii săi spre binele lor și al echipei, fiind una pozitivă. Totodată, Rondon a precizat că Sepsi are toate condițiile pentru a ajunge o echipă de top în România. De asemenea, jucătorul a criticat reacțiile xenofobe din timpul meciurilor, precizând că fotbalul trebuie să fie ceva frumos.

„Care e problema că Sepsi este ajutată din afară. Manchester City sau PSG de unde au atâția bani? Și câțiva patroni străini nu sunt la cluburile din afară?! Dacă un guvern pune bani să sprijine un club, este pentru acel club, nu pentru țară! Jucătorii români nu cresc cu acești bani?! Calitatea fotbalului din România nu crește cu acei bani?! Păun merge la naționala României acum, da?! Din ce bani crește?”, a mai spus Rondon.

Întrebat dacă este relevantă experiența în fotbal, fotbalistul a afirmat că sportul este de echipă, „nu ești singur, de capul tău.” „Și talentul ajută, gen Neymar sau Messi, să produci 2-3 goluri pe meci, însă fără echipă nu câștigi nimic. Și dacă ai lot puternic, unit, e mai ușor să dai gol”, a spus fotbalistul venezuelean.

Situația fotbalului din România

Rondon a făcut și o radiografie a fotbalului românesc, precizând că „este un campionat echilibrat”, doar că tinerii fotbaliști trebuie să crească, fiind prea sensibili.

„Nu le poți spune anumite lucruri fiindcă se retrag, sunt un pic fricoși. Tot timpul trebuie să le vorbești pozitiv, să-i mângâi. Jucătorul român are multă calitate, foarte multă, dar dacă nu face antrenamentul zilnic, sută la sută, la meci nu va fi bine.

Întrebat ce fotbalist român apreciază, Rondon a declarat că Ștefănescu are calitățile necesare pentru a ajunge cât mai sus în ierarhia fotbalului. Totodată, jucătorul a amintit și de foștii fotbaliști Hagi și Petrescu, pe care îi admiră pentru că pun presiune și cer întodeauna mai mult, scrie gsp.ro.

Publicat in categoriile: Sport
Ne puteți urmări pe Facebook, Telegram sau pe Google News
Accesează: