Evenimentul Zilei > Justitie > Marian Munteanu polemizează cu Evenimentul zilei după ce un alt act demonstrează colaborarea sa cu Securitatea
Marian Munteanu polemizează cu Evenimentul zilei după ce un alt act demonstrează colaborarea sa cu Securitatea

Marian Munteanu polemizează cu Evenimentul zilei după ce un alt act demonstrează colaborarea sa cu Securitatea

Marian Munteanu neagă în totalitate faptul că ar fi colaborator al Securității, după ce Evenimentul Zilei a publicat, ieri, chiar în deschiderea ziarului, un articol în care prezintă în exclusivitate faptul că acesta ar fi avut legături cu Securitatea

Într-o emisiune de la televiziunea de știri B1 TV, Marian Munteanu a declarat că lucrurile prezentate în articolul din EvZ ar fi o fabulație ce este menită să tulbure apele înaintea campaniei electorale. În replică, Simona Ionescu, redactorul şef al Evenimentului Zilei, semnatara articolului, i-a transmis în direct că aceste informații se știau și înainte de alegerile locale din acest an, dar că acestea ies la suprafața doar atunci când CNSAS-ul face verificări. În plus, Simona Ionescu i-a mai spus că nu a avut niciodată vreo problemă cu persoana lui Marian Munteanu. „Este dreptul dânsului să susțină acest lucru, dar nu este o fabulație, nu mi-aş fi permis să spun lucruri neverificate. Dar în niciun caz, niciodată, nu am avut probleme cu persoana lui Marian Munteanu. Chiar eu am semnat, în luna martie a acestui an, un articol în care am scris ce a facut Marian Munteanu în 1992, de Ziua Basarabiei, când a fost unul dintre promotorii marşului < Drumul Crucii  >. Atunci nu știam că o să candideze la Primăria Capitalei, nu știam ce urma să se întâmple cu verificarea de la CNSAS”, a spus, în direct la B1 TV, Simona Ionescu.

În presă s-a mai scris depre colaborarea lui Munteanu cu Securitatea

„Și atunci nu știați că sunt securist?”, a întrebat, agresiv, Marian Munteanu. Redactorul șef al Evenimentului Zilei i-a replicat candidatului la alegerile parlamenta re din decembrie că, în primăvară, nu se știau atâtea detalii: „Nu era aceeași poveste. Se știa de un presupus angajament încă din 1991, care mai fusese publicat în presă, dar acum, la solicitarea Alinei Mungiu, CNSAS a cerut unui specialist un raport grafologic care să arate clar dacă Marian Munteanu a semnat sau nu Angajamentul cu Securitatea”.
 

Se așteaptă un răspuns oficial de la CNSAS
 

Simona Ionescu i-a mai comunicat acestuia că astfel de informații, despre anumite persoane, apar atunci când sunt alegeri sau când aceștia se înscriu în diferite funcții, deoarece CNSAS-ul doar atunci face verificări. O face și când primeşte o sesizare. Munteanu a continuat polemica susținând că nu a primit, timp de 12 ani, niciun răspuns de la CNSAS. Redactorul șef al EvZ a afirmat că a cerut CNSAS-ului, printr-un mail, un răspuns oficial privind legăturile lui Marian Munteanu cu fosta Securitate, dar nu a primit încă niciun răspuns, iar informaţiile legate de raportul grafologic, apărute în ziar, sunt obținute din surse proprii.