Într-o emisiune de la televiziunea de știri B1 TV, Marian Munteanu a declarat că lucrurile prezentate în articolul din EvZ ar fi o fabulație ce este menită să tulbure apele înaintea campaniei electorale. În replică, Simona Ionescu, redactorul şef al Evenimentului Zilei, semnatara articolului, i-a transmis în direct că aceste informații se știau și înainte de alegerile locale din acest an, dar că acestea ies la suprafața doar atunci când CNSAS-ul face verificări. În plus, Simona Ionescu i-a mai spus că nu a avut niciodată vreo problemă cu persoana lui Marian Munteanu. „Este dreptul dânsului să susțină acest lucru, dar nu este o fabulație, nu mi-aş fi permis să spun lucruri neverificate. Dar în niciun caz, niciodată, nu am avut probleme cu persoana lui Marian Munteanu. Chiar eu am semnat, în luna martie a acestui an, un articol în care am scris ce a facut Marian Munteanu în 1992, de Ziua Basarabiei, când a fost unul dintre promotorii marşului < Drumul Crucii  >. Atunci nu știam că o să candideze la Primăria Capitalei, nu știam ce urma să se întâmple cu verificarea de la CNSAS”, a spus, în direct la B1 TV, Simona Ionescu.

În presă s-a mai scris depre colaborarea lui Munteanu cu Securitatea

„Și atunci nu știați că sunt securist?”, a întrebat, agresiv, Marian Munteanu. Redactorul șef al Evenimentului Zilei i-a replicat candidatului la alegerile parlamenta re din decembrie că, în primăvară, nu se știau atâtea detalii: „Nu era aceeași poveste. Se știa de un presupus angajament încă din 1991, care mai fusese publicat în presă, dar acum, la solicitarea Alinei Mungiu, CNSAS a cerut unui specialist un raport grafologic care să arate clar dacă Marian Munteanu a semnat sau nu Angajamentul cu Securitatea”.
 

Se așteaptă un răspuns oficial de la CNSAS
 

Simona Ionescu i-a mai comunicat acestuia că astfel de informații, despre anumite persoane, apar atunci când sunt alegeri sau când aceștia se înscriu în diferite funcții, deoarece CNSAS-ul doar atunci face verificări. O face și când primeşte o sesizare. Munteanu a continuat polemica susținând că nu a primit, timp de 12 ani, niciun răspuns de la CNSAS. Redactorul șef al EvZ a afirmat că a cerut CNSAS-ului, printr-un mail, un răspuns oficial privind legăturile lui Marian Munteanu cu fosta Securitate, dar nu a primit încă niciun răspuns, iar informaţiile legate de raportul grafologic, apărute în ziar, sunt obținute din surse proprii.